STRENGERE: Regjeringen på Kanariøyene sier de skal stramme inn ytterligere på Lanzarote. Video: Gobierno de Canarias/Tekstet av: Canariavisen

Smitten er ute av kontroll –⁠ enda strengere regler på Lanzarote


Smitteutviklingen på Lanzarote fortsetter å bekymre regjeringen på Kanariøyene. Spredningen av Covid-19 skjer raskt, og øyregjeringen innfører nå nye tiltak på øya fra midnatt på lørdag.

Øyregjeringen viser til dette som nivå 4 – et nivå som enda ikke ha blitt vurdert på Kanariøyene.

Det var talsmann for regjeringen på Kanariøyene Julio Pérez som kunngjorde innstrammingene i en pressekonferanse, bare en uke etter at nivå 3 ble innført på Lanzarote.

Maks to personer kan møtes

Blant de nye tiltakene innføres et forbud mot at fler enn to mennesker møtes, og at alle ikke-essensielle aktiviteter, bedrifter og butikker må stenge klokken 18.

Fra før er det forbud mot å være sammen med personer man ikke bor sammen med, med unntak av på restauranter og utesteder, der man kan være inntil fire personer per gruppe. Det er altså dette som nå reduseres, slik at ingen grupper kan være på over 2 personer.

Tiltakene gjelder også på La Graciosa.

Fortsatt bevegelsesfrihet

Julio Pérez har påpekt at dette ikke er et generelt portforbud, og at alle har bevegelsesfrihet utenom i perioden 22 - 06, slik som i nivå 3. Derimot er målet å redusere grunnene til at folk går ut og kommer i kontakt med hverandre.

– Det vi ønsker er å begrense mobiliteten, slik at det ikke er noe å gjøre ute i gatene, forklarer Julio Pérez i pressekonferansen.

Smitten er ute av kontroll

Smittetrykket på Lanzarote er nå 698,67 per 100 000 innbyggere de siste dagene, som er ni ganger høyere enn det var 31. desember, da smittetrykket var 78,14.

Øya har for øyeblikket 948 aktive tilfeller etter at 77 nye smittede ble påvist på øya denne torsdagen.