Smitten fortsetter å stupe på Kanariøyene

Gran Canaria, Fuerteventura og La Gomera går over fra rødt til grønt lys 17. oktober. Tenerife får fortsatt rødt lys etter økning i smitten.

STUPER: Smitten er på vei ned på Kanariøyene, og stadig flere PCR-prøver blir utført. Illustrasjon: Envato Elements

Av Leo Lunde
Oppdatert 17. oktober 2020 kl. 17:10

Av Leo Lunde
Oppdatert 17. oktober 2020 kl. 17:10

Helsedepartementet på Kanariøyene har kunngjort at Gran Canaria, Fuerteventura og La Gomera nå går fra rødt til grønt lys. Dette betyr færre regler og mindre restriksjoner, etter at øyene har hatt rødt lys i flere uker. Tenerife fortsetter å ha rødt lys frem til 23. oktober.

Det har vært nok en dag med stigende smittetrend på Tenerife, der 105 nye smittetilfeller ble bekreftet i dag. Gran Canaria har kun registrert 29 nye tilfeller, mens Fuerteventura har fått 5.

Lanzarote har 4 nye smittede og La Palma 1. El Hierro derimot, har trukket fra tre smittede på sin statistikk etter en feil på PCR-prøvene.

El Hierro, La Palma og Lanzarote fortsetter under grønt lys. Fra 18. oktober går også Gran Canaria, Fuerteventura og La Gomera over til grønt lys, og etterlater seg dermed Tenerife som den eneste øya med rødt lys.

Dødsfall på Gran Canaria

Det siste døgnet har en mann (71) med underliggende sykdom mistet livet på Gran Canaria.

Dette betyr rødt lys

Når en øy får rødt lys av kanariske helsemyndigheter betyr det strengere regler og tiltak. Når en øy blir rød kan ingen arrangementer avholdes med mer enn 10 personer, med unntak av visse kulturelle og offentlige samlinger.

Hoteller, restauranter og utesteder må stenge senest ved midnatt, og kan ikke slippe inn nye gjester etter klokken 23. I tillegg er det begrensninger på dagsenter for eldre, som må holde stengt. Visse unntak fra denne regelen kan likevel gjøres når det anses som hensiktsmessig.

Lavest smittetrykk i Spania

Kanariøyene har det laveste smittetrykket i Spania de siste 7 dagene. Per 100 000 innbyggere har Kanariøyene på få uker gått fra over 100, til 37,66 tilfeller i skrivende stund.

Det er fremdeles 6512 aktive tilfeller på øygruppen, men stadig færre blir smittet og flere blir friskmeldt. 287 personer har blitt friskmeldt det siste døgnet.

Over 5000 prøver i dag

Antallet daglige PCR-prøver som blir tatt har også økt betraktelig den siste tiden. I dag ble 5496 prøver utført, og 2,5% av disse kom tilbake positivt. Totalt har det blitt utført 428 681 tester på øygruppen, og 4,58% av disse har vært positive.

Når det gjelder antallet innlagte pasienter med Covid-19 holder dette seg ganske stabilt. Det er 231 personer innlagt til observasjon på kanariske sykehus og 52 mennesker på intensivavdelinger. Det siste døgnet har 3 personer sluppet ut av intensivavdelingene.

 

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!