Illustrasjon: Policia Canaria

Smittenivået gjør at de strenge tiltakene forlenges på Gran Canaria


Helsedepartementet på Kanariøyene kunngjorde denne fredagen at de strenge reglene og tiltakene utvides til 3. oktober på Gran Canaria. Forrige gang de ble utvidet besluttet myndighetene at tiltakene skulle fortsette til 26. september på Gran Canaria, Lanzarote og El Hierro.

De ekstraordinære tiltakene kommer i tillegg til eksisterende smittevernregler, og forbyr samlinger på mer enn 10 personer i tillegg til å legge begrensninger på utesteder og hoteller. De må nå stenge ved midnatt, og ingen nye kunder slipper inn etter klokken 23. Dagsentre for personer med nedsatt funksjonsevne og eldre er også stengt på disse øyene.

På grunn av det fortsatt høye smittetrykket på Gran Canaria er det nå altså besluttet at øya må fortsette med tiltakene frem til 3. oktober, før situasjonen kan vurderes på nytt.

Gran Canaria har nå 4635 aktive smittetilfeller og 71 personer har mistet livet som følge av Covid-19 på øya. 3877 av de aktive tilfellene befinner seg i Las Palmas nord på øya, mens det i feriekommunen San Bartolomé de Tirajana er 92 smittede i skrivende stund. Nordmennenes favorittkommune, Mogán har 30 aktive smittetilfeller, ifølge kanariske helsemyndigheter.