Siste
Frivillige som samler inn mat til vanskeligstilte familier sør på Gran Canaria. Foto: Nabohjelpen

Snart møter du disse på butikken

Samler inn mat til trengende familier på Gran Canaria.


Snart er det tid for Operasjon Kilo på Gran Canaria. 24., 25., og 26 november skal frivillige samle inn langtidsholdbar mat ved sju ulike SPAR-butikker i Mogán, og ved Hiperdino på La Marea-senteret i Arguineguín. 

Denne maten blir distribuert videre til organisasjoner som Nabohjelpen i Mogán, som hjelper flere hundre vanskeligstilte familier hver uke. 

Nå etterlyser Nabohjelpen frivillige som kan stå ved innsamlingspunktene for å oppfordre kundene til å donere mat.

Koordinator for Nabohjelpen, Jenni Hymoff Koeppel, sier innsamlingen er viktig, og at de trenger flere frivillige.

– Uten frivillige blir ikke kassene fylt opp. Vi må informere kundene om hva de kan gjøre for å hjelpe oss og minne de på det så de kjøper ekstra for å legge i kassene, sier hun til Canariavisen. 

Det skal samles inn mat ved disse butikkene:

  • Spar Mogán Pueblo
  • Spar Puerto de Mogán
    Spar Playa del Cura
  • Spar Tauro
  • Spar Patalavaca
  • Spar Arguineguín
Foto: Nabohjelpen

Jenni forklarer at alle som ønsker å stille opp frivillig, kan ta kontakt med henne direkte. Det kan gjøres på Facebook.

– Da snakker du med kunder når de går inn, spør om de kan kjøpe noe ekstra til kassene vi stiller opp for dette, etter at de har betalt for det. Spesielt viktig er fredag 24., lørdag 25., og søndag 26. Uten dere blir ikke boksene fyllt opp, sier Koeppel. 

Startet norsk forening

For de som ikke er på øya, er det også mulig å donere penger direkte til Nabohjelpen, som går til innkjøp av mat for de hjelpetrengende. 

Under coronapandemien startet norske Bård Ove Myhr (50), Karianne Kristiansen Lund (63) og Per Arve Gran Carlsen (67) den norske foreningen Nabohjelpens venner, for å gjøre det enklere for nordmenn å donere penger til Nabohjelpen. 

Norske Bård Ove Myhr sammen med Jenni Hymoff Koeppel og Per Arve Gran Carlsen. Foto: Nabohjelpen

Nabohjelpens venner samler inn penger på vegne av Nabohjelpen, gjennom en registrert forening i Norge. Du kan besøke deres nettside eller Facebook-gruppe for mer informasjon om foreningen.