Siste

Sniffing, urinering, og vill festing –⁠ nabolag fordømmer mangelen på kontroll under karnevalet


Naboforeninngen i Triana og Vegueta fordømmer mangelen på kontroll og oppførselen til folk som feirer karnevalet i Las Palmas.

Det er baksiden ved den populære karnevalsfeiringen. Urinering i gatene, folk som sniffer kokain helt åpenlyst, forsøpling i gatene, og generell hensynsløshet. Nå har naboforeningen i bydelene Triana og Vegueta i Las Palmas fått nok av galskapen.

Med bilder og video av tilstanden har de nå vist frem karnevalets bakside – og det er ikke pent.

Hoteller, restauranter, gater, og boder er begravd i søppel i byen, og det er bydelene som må ta regningen for opprydningen.

Sniffer på åpen gate

Ettermiddagen var preget av fulle folk som sniffet kokain på åpen gate. Det rant strømmer med urin gjennom gatene, og lukten sitter fremdeles sterkt i nesa etter feiringen.

Innbyggerne skylder på byrådet, og mener de hverken har stilt opp med nok sikkerhet eller omtanke for de som bor i byen.

Var det virkelig noen som trodde at karnevalet kom til å slutte kl. 20? Det er spørsmålet de nå stiller, etter det mange mener er en uansvarlig avvikling av den store folkefesten.

Av erfaring vet innbyggerne i disse bydelene godt at gatene invaderes av fulle folk helt frem til neste morgen.

Nå krever innbyggerne handling og endringer.

Naboforeningen har sagt de vil ta saken videre til retten om nødvendig, og det er heller ikke første gang dette skjer.

Det gjenstår å se om 2020 er året hvor innbyggerne endelig når frem til byrådet, og den stadig mer usiviliserte festingen som foregår til langt på natt blir håndtert av lokale myndigheter.