Søket etter rømlingene fra interneringsenteret på Tenerife er på sin tredje dag


Det nasjonale politiet leter fremdeles etter flere av personene som rømte fra et interneringsenter for utlendinger på Tenerife lørdag.

Over 20 personer rømte fra interneringsenteret Hoye Fría lørdag. Flere av disse er funnet og er tilbake på senteret.

Kilder i politiet som har snakket med nyhetsbyrået EFE har ikke ønsket å bekrefte hvor mange som så langt er pågrepet, men i går var det fremdeles 14 personer på frifot.

Kilder som kjenner til hvem de innsatte er, påpeker at disse sitter på senteret av administrative årsaker, og ikke fordi de har begått kriminelle handlinger.

Masserømming på lørdag

Immigrantene rømte fra Hoya Fría interneringsenter i Santa Cruz de Tenerife lørdag morgen.

Tallet på antall rømte var først 22, men ble senere oppjustert til 24 personer. Masserømmingen har ført til en stor politiinnsats for å finne alle personene, og både det nasjonale og lokale politiet jobber nå med saken.

Sikret anstalt

Utlendingsinternatet i Hoya Fría er klassifisert som et sikret anstalt, og personer som er innsatt her tilbringer ofte mer enn 30 dager på senteret.

Les også: Regjeringen har brukt 7 millioner euro på mat og medisiner til et tomt asylmottak på Fuerteventura

Senteret har huset både menn og kvinner på forskjellige tidspunkter, men ble sist registrert som et internat for menn i 2017, og det er hovedsaklig menn uten dokumenter og asylsøkere som har blitt plassert ved internatet.

Omdiskutert

Sentrene, som skal fungere «forebyggende», har allerede møtt kritikk etter flere dødsfall. 

Disse sentrene blir opprettholdt av myndighetene i Spania, men har har møtt mye kritikk på grunn av dårlige forhold for de innsatte. Myndighetene på Kanariøyene holder fast på at disse internatene er nødvendige, men mener det bør gjøres forandringer.

Les også: Elendige forhold på utlendingsinternat – 22 personer flyktet denne lørdagen