Foto: Policia Local de Santa Cruz de Tenerife

Solgte falske ansiktsmasker beregnet for barn


Det lokale politiet i Santa Cruz de Tenerife har beslaglagt flere tusen piratkopierte varer hos en engrosbutikk i hovedstaden på øya.

Etterforskningen har pågått i over et år, og medførte blant annet beslag i 33 227 sanitærartikler, tekstiler, leker og fyrverkeri, inkludert masker og munnbind til barn som ikke oppfyller helsekrav.

Så langt har politiet bare gjennomgått rundt 20% av de beslaglagte varene fra butikken, som lå på industritomta El Mayorazgo, skriver kommunen i en pressemelding.

Skrøt av politiets innsats

– Vi presenterer her resultatene av en nøye etterforskning som har tatt mange timer, til og med utenfor arbeidstid, som viser kapasiteten og profesjonaliteten til det lokale politiet i Santa Cruz. Deres høye kompentanse har gjort det mulig å utføre en av de viktigste aksjonene mot piratkopierte produkter noen sinne, sa ordfører José Manuel Bermúdez under en pressekonferanse.

Han påpekte også at produktene hverken var godkjent som helseprodukter eller hadde nødvendige garantier for å kunne selges.

Ordfører José Manuel Bermúdez ser nærmere på noen av produktene som ble beslaglagt. Foto: Policia Local de Santa Cruz de Tenerife

Falske masker

Det skal blant annet ha vært snakk om falske FFP2 og FFP3-masker som brukes som verneutstyr mot Covid-19, inkludert utrygge maskeprodukter som rettet seg mot barn.

Kommunen har allerede sperret av et lokale på 1200 kvadratmeter der varene ble funnet.

Det lokale politiet gikk til aksjon 26. mars, etter et år med overvåkning og etterforskning.

Over 33 000 produkter ble beslaglagt og registrert, enten fordi prisene var mistenkelig lave, så åpenbart falske ut, eller fordi de manglet nødvendig merking.

Sjefen for det lokale politiet i kommunen, Benito Fortes, påpeker at dette var snakk om en engrosbutikk som solgte varer videre til mindre butikker og forhandlere på øya.

Store mengder

Politiet har så langt bekreftet over 9000 falske masker og munnbind, inkludert varer beregnet på mindreårige som ikke oppfyller nødvendige helsekrav, over 3000 capser som utgir seg for å være fra Adidas, Nike, Fila, Lacoste og Gucci, i tillegg til t-skjorter og andre klær.

Flere barneleker som ikke er godkjent for salg i Spania ble også beslaglagt, i tillegg til fyrverkeri, parfyme og renholdsprodukter.