Det er ventet sol og skyfri himmel denne torsdagen, med noe sandstøv (calima) i luften. Grafikk: Eltiempo.es

Sommervær og calima på Kanariøyene


På onsdag kom en varm luftmasse over Kanariøyene med temperaturer på over 26 grader flere steder. Spesielt i øst merket man varmen, og i Tinajo på Lanzarote, Antigua på Fuerteventura og i Valleseco på Gran Canaria nådde gradestokken 26 grader.

I fjellområdene på Gran Canaria stem maksimumstemperaturen med hele åtte grader sammenlignet med tirsdag, mens den sted fire grader på Fuerteventura, Lanzarote og nordøst på Tenerife på et døgn.

Det sommeraktige været vil fortsette helt frem til lørdag, ifølge Aemet. Denne onsdagen traff også sandstøvet de østlige øyene.

Denne torsdagen fortsetter temperaturstigningen på øygruppen, og også denne gangen vil det merkes mest i øst. Også minimumstemperaturene skal øke, og calimaen skal tilta i styrke, ifølge calimamodellen Skyron. Likevel er det ikke snakk om noen kraftig calima denne gangen, og mengden sandstøv er ventet å bli liten, men tilstedeværende.

På fredag blir det lettskyet til pent vær, og sandstøvet i luften letter noe. Temperaturene blir stort sett uendret.

Den varme perioden ser derimot ut til å være over fra lørdag, spesielt på Lanzarote og Fuerteventura, som er ventet å få overskyet vær. Temperaturene vil også falle noe til lørdag.

Neste uke er det ventet muligheter for regn på Kanariøyene, men det er fremdeles for tidlig å si med sikkerhet.