Siste
Foto: Policia Local

Sosiale sammenkomster er hovedårsaken til utbrudd


Sosiale arrangementer og familiesammenkomster fortsetter å være hovedårsaken til coronautbrudd på Kanariøyene. Helsedepartementet på øygruppen registrerte 46 nye utbrudd i forrige uke, som påvirket 271 personer. 8 av disse måtte legges inn på sykehus.

Det største utbruddet på øygruppen de siste syv dagene oppstod på en pub i Telde, der 20 personer ble smittet. To store utbrudd forekom også på Tenerife, der et utbrudd på en arbeidsplass førte til 18 smittede og en familiesammenkomst til 13 smittede.

Et fjerde utbrudd oppstod på Fuerteventura der et utbrudd som startet på arbeidsplassen spredte seg videre til familiemedlemmer, og til sammen smittet 12 personer.

To utbrudd på Gran Canaria er knyttet til sosiale samlinger. Fem personer ble smittet etter en Halloween-fest på en bar og tre i et bryllup.

Totalt ble det rapportert om 29 utbrudd på Tenerife, 11 på Gran Canaria, tre på Fuerteventura, to på Lanzarote og en på La Palma.

To utbrudd har blitt bekreftet på La Candelaria-sykehuset på Tenerife, som har påvirket syv ansatte og tre familiemedlemmer til en pasient.

På Gran Canaria førte et utbrudd på Doctor Negrín-sykehuset til at fem ansatte og to familiemedlemmer ble smittet. Ingen pasienter på sykehusene skal være påvirket av de tre utbruddene som oppstod i helsevesenet.

I et utbrudd på et eldrehjem i Ifara på Tenerife har 18 beboere og 6 ansatte blitt smittet, en person har så langt mistet livet, og til sammen to har hatt behov for behandling på sykehus.

Til tross for en liten økning i smitten på onsdag er smittetallene relativt stabile på Kanariøyene. På onsdag ble 153 nye tilfeller bekreftet, og 73,2% av disse var på Tenerife.

Tenerife har rundt tre ganger så høyt smittetrykk som resten av øygruppen, både de siste 7 og 14 dagene, med henholdsvis 60,3 og 136 smittede per 100 000 innbyggere. Til tross for langt strengere regler har smitten fortsatt å øke.

På tirsdag ble det laveste antallet smittetilfeller i den andre bølgen registrert på Gran Canaria, da kun 7 personer fikk påvist smitte.

For hele øygruppen er det nå 83 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.