Siste

Spammet ned høyesterett med klager på coronatiltak

Den øverste domstolen på Kanariøyene har nå rapportert hendelsen til politiet, etter at e-posttjenesten deres ble overveldet på fredag. «


Høyesterett på Kanariøyene har fått innboksene overveldet med hundrevis av e-poster mot coronatiltakene på øygruppen.

På fredag fikk domstolen over 500 e-poster av denne typen, som stiller seg negative til de gjeldende reglene.

Antallet meldinger førte til at domstolen ikke fikk utført oppgavene sine på vanlig vis. Derfor har ledelsen for den administrative domstolen rapportert saken til nasjonalpolitiet, skriver de i en pressemelding.

Saken etterforskes nå som mulig teknologisk kriminalitet og politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om en koordinert spamme-aksjon.

Du kan lese mer om hvilke regler som gjelder på blant annet Gran Canaria og Tenerife i denne saken.

Forlenger krav om coronapass

Denne mandagen ble det klart at domstolen godkjenner forlengelsen av coronasertifikat-kravet på øyene. Dermed må man fremdeles vise frem et coronasertifikat for å slippe inn på arrangementer og utesteder.

Dette må bekrefte at du er fullvaksinert, har testet negativt for Covid-19 de siste 48 timene, eller har gått gjennom sykdommen og blitt friskmeldt de siste 180 dagene.

Tiltaket ble innført 25. desember og gjelder foreløpig til 24. februar.

Høye smitte- og dødstall

Smittetallene på de største øyene er høyt, med rundt 2500 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

Ifølge Canariavisens forsideoversikt er det nå 978 innlagte med Covid-19 på Kanariøyene totalt. 110 av disse er innlagt på intensivavdeling.

Denne mandagen bekreftet helsemyndighetene fem nye dødsfall. På søndag ble det bekreftet 14 nye dødsfall. Så langt har 1340 mennesker mistet livet etter å at de testet positivt for Covid-19.