Vil la turister fra land med lite smitte slippe coronatest

Select Page

Spania vil la turister fra land med lite smitte slippe coronatest

Det gjelder også de som ikke har fått vaksinen.

Smittekontrollen på Gran Canaria. Foto: Canariavisen

Av Leo Lunde
Publisert 14. mai 2021 kl. 16:38

Av Leo Lunde
Publisert 14. mai 2021 kl. 16:38

Spanske myndigheter jobber nå opp mot EU for at turister fra land med lite smitte skal kunne reise til landet uten å ta en coronaprøve – også de som ikke er vaksinert.

For øyeblikket må alle som reiser til Spania ta en coronatest som ikke er eldre enn 72 timer når man ankommer.

– Land med lavt smittetrykk er neppe noen risiko og burde kunne komme uten coronatest, fra Storbritannia eller andre land med lavt smittetrykk sier statssekretær Fernando Valdés til storavisa El País.

Må endre smittegrense

For at dette skal kunne ha noen praktisk effekt må grensen for når et land er grønt heves. I dag er denne grensen på 25 smittede per 100 000 innbyggere på 14 dager.

Ifølge Spaniaavisen har ingen spanske regioner så lav smitte, heller ikke i Valencia-regionen som har det laveste smittetrykket i Spania.

Smittetrykket i Valencia-regionen er nå 36 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene.

På Kanariøyene er smittetrykket også relativt lavt, sammenlignet med mange andre regioner i Spania. Ferieøyene har et smittetrykk på 84 per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Til sammenligning har Norge et smittetrykk på 107 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, ifølge VGs oversikt.

Les også: 

Ving girer opp: satser på Kanariøyene i vinter

Lettelser i EU fra 20. mai

Spania forsøker med dette å unngå nok en katastrofesommer, slik som i 2020.

Også turistminister Reyes Maroto har pekt på muligheten for å la turister komme til Spania uten en coronatest. Hun snakket imidlertid bare om reisende fra Storbritannia.

Maroto forklarte i en pressekonferanse denne fredagen at EU planlegger å lette på reglene for ikke-nødvendige reiser fra 20. mai.

Betyr lite for nordmenn, foreløpig

For nordmenn betyr dette likevel ikke mye. Norske myndigheter holder fremdeles fast på sin grense på 25 smittede per 100 000 innbygger. Alle land som har mer smitte enn dette blir gult på FHI sitt reisekart.

Dette gjør at de som ikke kan bevise at reisen var nødvendig må på karantenehotell, og medfører samtidig at man må teste seg for coronaviruset flere ganger etter hjemkomst.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Smittetall:

Tabellen fungerer best på PC.

Annonse