Spanias statsminister er i karantene

Hadde nærkontakt med Frankrikes president på mandag.

Foto: Gobierno de España

Av Leo Lunde
Publisert 17. desember 2020 kl. 15:52

Av Leo Lunde
Publisert 17. desember 2020 kl. 15:52

Pedro Sánchez må i ti dagers karantene frem til 24. desember, etter at det ble kjent at den franske presidenten, Emmanuel Macron, har testet positivt for Covid-19 på mandag.

De to møttes i Paris på mandag da Sánchez besøkte den franske hovedstaden for å feire 60-årsdagen til OECD – organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Begge deltok i et møte mandag morgen, og spiste lunsj sammen senere på dagen.

Statsministerens kontor har varslet at Sánchez vil bli testet umiddelbart for å avklare hans situasjon, og at testresultatene vil avgjøre planene videre.

Så langt har Spanias statsminister testet negativt på alle tidligere prøver, til tross for at mange i hans nære familie har fått påvist Covid-19, inkludert hans kone. Også flere andre høytstående politikere i Spania har blitt smittet i pandemien.

De siste dagene har statsministeren hatt mye på planene, og har blant annet vært i ministerråd, kongressen, og hatt flere møter. Torsdag morgen hadde Sánchez et møte med overvåkingskomiteen for coronaviruset, før han fikk beskjeden om at Macron testet positivt.

Sánchez har ikke symptomer på Covid-19.

Den franske presidenten testet positivt etter å ha opplevd symptomer på Covid-19. Ifølge CNN har også hans kone gått i karantene, men har ikke symptomer.

Også den franske statsministeren, Jean Castex, har gått i karantene. Han testet likevel negativt tirsdag morgen.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!