Vaksineturisme er nå offisielt en greie. Foto: Marco Verch CC BY 2.0

Spansk reisebyrå tilbyr vaksinetur til Russland


Den eksklusive spanske turoperatøren ICU Viajes, som fra før spesialiserer seg på reiser til Russland, vil nå selge vaksineturer til landet for spanjoler som ønsker å få Sputnik-vaksinen.

Sputnik var den første vaksinen som ble godkjent mot Covid-19, men er ikke godkjent i EU eller Norge. Det medisinske tidsskriftet The Lancet har dog anerkjent at vaksinen er 92% affektiv.

Valencia-regionen i Spania har også bedt EU om fortgang i godkjennelsesprosessen for den russiske vaksinen.

Vaksinetur til Russland

Turoperatøren selger tre dagers tur til Moskva som inkluderer opphold i dobbeltrom og to stikk i armen med russernes vaksine. Dette innebærer at kundene må reise til Russland to ganger, med 20 dagers mellomrom, skriver selskapet på Facebook.

Prisen er 675 euro per person for grupper på over ti personer, i tillegg til 189 euro per person.

For grupper på seks til ni passasjerer øker prisen til 715 euro per person, mens det koster 945 euro for grupper på to til fem passasjerer.

Med på turen får man også en spansktalende guide når man skal ta vaksinen.

Litt av hvert inkludert

Hotelloppholdet skal være på et firestjerners hotell, ifølge turoperatøren, og man får også en helsekonsultasjon med en spesialist inkludert i prisen.

ICU Viajes sørger også for munnbind, hansker og håndsprit under oppholdet, som ender med at du får et vaksinesertifikat på russisk og engelsk.

Det mangler ikke på detaljer om alt selskapet lover sine kunder. Man får nemlig også to flasker vann, reiseforsikring fra Mapfre, og sist men ikke minst, en ICU skulderbag med på kjøpet.

En ting selskapet derimot ikke ordner er visum inn til Russland eller negativ coronaprøve. Et visum fra Spania koster 95 euro og en coronaprøve 65 euro, skriver La Provincia, som også påpeker at du må betale for flybilletter, skatter, avgifter og utflukter selv.