Siste

Spanske flyselskaper skal fly fra Skandinavia i juli


De spanske flyselskapene Iberia og Vueling vil gjenoppta flyvninger mellom Skandinavia og Spania i juli. Det er lagt opp for 194 ukentlige avganger i Europa, og dette øker til 359 i august.

Ettersom norske myndigheter fremdeles holder fast ved sine reiseråd er det Stockholm-rutene som åpnes i juli. Det blir også trafikk fra flere store europeiske byer slik som Brussel, London, Paris og Roma.

I august åpner selskapene for ytterligere ruter, og hvis alt går etterplanen vil det bli trafikk fra både København, Manchester, Frankfurt, Dublin og Praha.

Nasjonale flyvninger i juni

Iberia har kunngjort at de planlegger åpning av ruter mellom Kanariøyene og Madrid i juni, så snart regjeringen har åpnet sine «sikre flykorridorer,» slik de kunngjorde for kort tid siden.

Planen er ni ukentlige avganger mellom Kanariøyene og Madrid, noe som skal økes ytterligere i juli og august.

Iberia understreker at de vil vurdere gradvis åpning av lengre ruter når restriksjonene i de ulike landene åpner for dette.

Vueling med store planer

Vueling har etter forholdene store planer for sitt rutenettverk i sommer. De vil gjenåpne hele 2000 flyvninger pr. uke, og begynner med 80 innenlandsruter i slutten av juni. Det skal etter planen gå flyvninger mellom Barcelona - El Prat, og til Gran Canaria og Tenerife.

De vil også åpne internasjonale ruter fra Barcelona, og flyvninger fra både de nordiske landene, Frankrike, England, Tyskland og Italia er på planen.