Siste
DEMONSTRERER: Migrantene reagerer på de dårlige forholdene i Las Raices-leiren.

Spenningene øker i migrantleir på Tenerife


Migranter i Las Raices-leiren i La Laguna på Tenerife protesterte på mandag mot forholdene i leiren. Migrantene reagerer på at de ikke får nok mat, at teltene mangler oppvarming, at de mangler tilgang på strøm og varmt vann, og at de blir holdt på Kanariøyene.

Flere har også reagert på manglende helsehjelp i leiren.

Søndag kveld brøt det ut en ny slåsskamp i leiren. Flere personer ble skadet, inkludert vektere som jobber i leiren. Fem personer ble pågrepet, og politiet måtte gå inn i leiren for å stoppe slåssingen. Regjeringsdelegaten bekrefter at hendelsen fant sted, men vil ikke si noe om årsaken til slåsskampen.

En slåsskamp oppstod i forrige uke i Las Raices-leiren. To vektere ble alvorlig skadet i hendelsen.

Den første slåsskampen i leiren skjedde i forrige uke. Da ble to vektere alvorlig skadet, og fire personer ble pågrepet.

Under protestene på mandag var det flere migranter som reagerte på at de ikke fikk tilgang på nødvendige medisiner og helsehjelp. En av migrantene beskriver leiren som «et fengsel, ikke en leir» overfor La Provincia.

Så langt har det ikke blitt registrert noen kriminelle hendelser utenfor leiren. Likevel føler innbyggere i området seg usikre på hva som kan skje. Den økte trafikken langs veien til og fra leiren har også fått lokale til å reagere.