Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseStatsministeren ber om en siste forlengelse av unntakstilstanden

av | 16.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


Spanias statsminister, Pedro Sánchez, ber om en siste forlengelse av unntakstilstanden, og denne gangen vil han forlenge den med en hel måned. Hvis kongressen stemmer ja til forslaget, vil unntakstilstanden vare ut juni.

Målet med forlengelsen er at den skal vare helt frem til nedtrappingen i tiltakene er ferdig.

– Noen rettigheter vil være begrenset i noen få uker til, spesielt retten til å bevege seg fritt, sa Sánchez. 

Sánchez forklarte også at dette skal bli den siste forlengelsen, og at den skal vare frem til nedtrappingen er ferdig.

Dermed kan den neste forlengelsen vare i en hel måned, og ikke 15 dager slik de har gjort til nå.

– Spania trenger turisme, men turismen trenger trygghet og helsegarantier. Folk vil komme til oss hvis de er sikre på at reisemålet deres er trygt, sa statsministeren under pressekonferansen. 

Politisk uenighet

Den siste tiden har det vært mye politisk uenighet i Spania, og partiet PP har sagt at de vil stemme nei til forslaget om fornyelse av unntakstilstanden.

Saken fortsetter under annonsen.


Lederen for høyrepartiet Partido Popular (PP), Pablo Casado, advarer mot at hans parti vil stemme mot en ny utvidelse av unntakstilstanden.

Ved forrige utvidelse av unntakstilstanden støtte statsministeren på en rekke politiske hindringer. Partido Popular valgte å avstå fra å stemme, men Sánchez fikk uventet støtte fra liberaldemokratene Ciudadanos og det baskiske nasjonalistpartiet Partido Nacionalista Vasco.

Slik kan unntakstilstanden fornyes

Foreløpig varer unntakstilstanden frem til 24. mai, og hver forlengelse forutsetter at kongressen stemmer ja til forslaget.

Den sivile unntakstilstanden som ble innført i landet 14. mars gir myndighetene mandat til å begrense mobiliteten i landet og innføre ekstraordinære tiltak for å håndtere krisesituasjoner.

Unntakstilstanden kan fornyes så mange ganger som nødvendig, basert på hvordan kongressmedlemmene stemmer. Avstemningen krever kun et enkelt flertall for å bli avgjort – det vil si at det er flere som stemmer for enn mot forslaget.

 

 

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...