Siste
Foto: Parlamentet på Kanariøyene

Stemte for lov som tillater bruk av hotell for mindreårige migranter


Parlamentet på Kanariøyene stemte i går for et lovforslag som tillater bruk av hoteller for mindreårige migranter på øygruppen.

For øyeblikket er det mer enn 2600 mindreårige migranter i mottaksapparatet på Kanariøyene, og med den nye loven slår øyregjeringen tilbake mot truslene om bøter til hotellene som innlosjerer migranter fra ordfører Onalia Bueno i Mogán sørvest på Gran Canaria.

Dekretet gjør det lovlig å innlosjere migranter på hosteller, i studentboliger, på hoteller og i andre boligbygg som er egnet for formålet. Loven opphever også begrensningen på 20 personer per mottak, så lenge fasilitetene har god nok plass.

– Et fengsel for migrantene

Talsperson for partiet Ciudadanos Vidina Espino var et av de som stemte mot forslaget, og hevdet under høringen at Madrid ønsker å gjøre om Kanariøyene til «et fengsel» for migrantene, slik hun mener Lesbos har blitt i Hellas.

María del Río fra partiet Sí Podemos påpekte at de mange ankomstene har satt mottaksapparatet på øyene under hardt press, og at denne lovendringen er nødvendig.

– Trenger flere ressurser

Río understreket at Kanariøyene egentlig bare har en optimal kapasitet for rundt 400 mindreårige asylsøkere, men for øyeblikket har ansvaret for over 2600. – Vi trenger flere ressurser og at de overføres til fastlandet og Europa, sa Río.

Luis Campos fra Nueva Canaris sier loven er et passende svar på krisen, men også han anerkjente at mottaksapparatet er overveldet på øygruppen.

– Ingen skal bli forlatt, sa Campos.