ANNONSE

Myndighetene håper de får kontroll i dag

av | 13.08.19

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

Den store skogbrannen som har herjet i fire dager i høyfjellet på Gran Canaria er fortsatt ikke under kontroll. Denne har rammet nesten 700 hektar beskyttet natur på Gran Canaria.

Tips oss:
Har du tips eller bilder om saken? Ta kontakt med oss på kontakt@canariavisen.no eller via Facebook.

Brannen har herjet med 1500 hektar skog og utmark i kommunene Tejeda, Galdar, La Aldea, og Artenara, sentralt på Gran Canaria.

Den har foreløpig ikke spredt seg ut over det allerede påvirkede området, og myndighetene håper at skogbrannen skal være under kontroll i morgen.

Enkelte fjellveier er igjen åpnet for trafikk, men GC-120 og 150 er stengt.

Så langt er 14 helikopter og fly, samt 600 bakkemannskaper satt inn for å kjempe mot flammene.

Et spesialfly fra 43-Gruppen som kjempet mot flammene i dag tidlig.

Vanskelige værforhold

Værforholdene som har vært de siste dagene i fjellet har gjort arbeidet vanskelig. Det har vært varmt, og mye vind.

En ny varmebølge er nå på vei mot området, og Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres sier det raskt kan blusse opp igjen.

Utenom konsekvensene for skog og mark på øya, vil innbyggere i Juncanlillo i Galdar miste tilgangen på innlagt vann i to måneder. Et hus har også brent opp.

Telde-brannen ikke under kontroll

Brannen har en temperatur på mellom 700-900 grader.

Brannen som oppstod i Telde natt til i dag er heller ikke under kontroll. Det ble først meldt fra ordføreren om at brannen var kontrollert i dag tidlig, men dette var feilaktig. Denne brannen spredte seg raskt i natt, og har svidd av 160 hektar.

Brannårsaken i Telde mistenkes å være ildspåsettelse, og det har i flere år blusset opp branner i dette området på sommeren.

Skogbrannen som brøt ut i Telde i går kveld. Denne er fortsatt ikke under kontroll.

Sveising årsaken til brannen

Storbrannen i fjellene skal derimot være påtent på grunn av uaktsom bruk av et sveiseapparat, og en 55 år gammel mann er pågrepet i saken.

Mannen er nå løslatt mot en kausjon på 25.000 euro, melder LaProvincia, men må fremdeles stille i retten, siktet for grov uaktsomhet.

Det var fra før av meldt om ekstrem skogbrannfare, og bruk av sveiseapparat eller andre åpne varmekilder utendørs i fjellet medfører stor fare for skogbranner på denne tiden av året.

Takker for innsatsen

Presidenten for Kanariøyene takket i dag alle de involverte som har jobbet med brannen, og sier de vil fortsette innsatsen så lenge hetebølgen varer.

– Vi fortsetter arbeidet så lenge varmebølgen varer. Jeg vil takke alle som har jobbet med brannen. Takk til alt personell, brannmanskaper, frivillige, Guardia Civil, det lokale og Kanariske politiet, rådhus, Røde Kors, alle øyrådene uten unntak, og myndighetene i Spania. Også takk til hele det sivile samfunnet, og til alle som har kjempet mot flammene, men slaget er ikke over enda, sa Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, i en pressekonferanse i dag.

Flere veier åpnet for trafikk

Kl. 10:30 i dag var følgende veier stengt, ifølge nødsentralen:

  • GC-150 fra Los Pechos til Pinos Gáldar, mellom Cruz Tejeda og Pál de Gáldar.
  • GC-130 Telde til Cazadores, ved avkjøringen til GC-130/GC-120.

Veiene som igjen er åpnet for trafikk er:

  • GC-120
  • GC-220
  • GC-702
  • GC-21
  • GC-60
  • GC-15
  • GC-210
ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *