Stor demonstrasjon på Tenerife: krever at turister testes for Covid-19

av | 30.09.2020

Hundrevis av kjøretøy har samlet seg på rekke og rad utenfor hovedkvarteret til Kanariøyenes president på Tenerife. De krever PCR-prøver for alle reisende og turister som kommer til øygruppen.

Demonstrasjonen med slagordet «Test Ya!» er promotert av interessegruppen for bedriftseiere og profesjonelle, CEST.

Rekken med biler startet i Adeje klokken 11:30 og ankom en time senere ved presidentens hovedkvarter. Her leses det opp kravene fra demonstrantene.

Presidenten i CEST, Roberte Ucelay, sier til media at initiativet tar sikte på å understreke det umiddelbare behovet for at Kanariøyene får teste reisende ved ankomst gratis ved flyplasser og havner.

Kanariøyene må lede an

Ucelay sier Kanariøyene må lede an for at dette skal bli mulig fordi de europeiske landene ikke har koordinert en slik innsats for å gjøre reiser tryggere.

Et manifest som er lest opp under demonstrasjonen er signert av femten assosiasjoner som advarer mot konsekvensene dersom testing av turister ikke kommer på plass.

Manifestet sier blant annet at øygruppen vil lide under den verste økonomiske og sosiale krisen siden midten av forrige århundre.

Tiltakene holder ikke

Demonstrantene mener at tiltakene som har blitt iverksatt allerede ikke holder, og krever at Kanariøyenes regjering umiddelbart tar de nødvendige avgjørelsene som skal til for at tilliten til øyene som en turistdestinasjon opprettholdes.

Ønsker digitalt register

I tillegg til gratis PCR-prøver for alle reisende krever demonstrantene at turister på frivillig basis bør registreres i et digitalt register. De foreslår også at kanariske myndigheter må utstede QR-koder i likhet med de den spanske stat har innført, slik at smittesporing lokalt kan foregå mer effektivt.

Snart 4000 underskrifter

CEST og andre assosiasjoner har reagert kraftig på at sentrale myndigheter fremdeles nekter å la Kanariøyene teste turister på flyplasser. Det massive oppmøtet kaller CEST et bevis på at disse kravene har full støtte i befolkningen.

Så langt har CEST levert 1544 signaturer på papir og 2322 digitale signaturer til kanariske myndigheter, og har dermed samlet inn snart 4000 signaturer på kravet.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

TUI i Nederland skal betale for PCR-prøver

TUI i Nederland skal betale for PCR-prøver

Turoperatøren TUI i Nederland skal sende turister til Kanariøyene fra 31. oktober. Da sier turoperatøren de vil betale for PCR-prøvene for sine reisende, for å garantere at alle turistene som reiser med de er smittefrie. Det var direktøren for TUI i Nederland, Arjal...

Øker skatten for de rike i Spania

Øker skatten for de rike i Spania

Statsbudsjettet for 2021 øker skattene for de med høy inntekt i Spania. Budsjettet legger opp til økninger både i formue og inntektsskatt, ifølge visestatsminister og minister for sosiale rettigheter, Pablo Iglesias. Det nye budsjettet reduserer også skattefradragene...

Leger og sykepleiere streiker på Kanariøyene

Leger og sykepleiere streiker på Kanariøyene

Helsepersonell på Kanariøyene vil fra i dag gå ut i en streik på ubestemt tid. Siste tirsdag i hver måned skal leger og sykepleiere legge fra seg arbeidet frem til et hastetiltak for bedre bemanning er på plass. Fagforeningene kritiserer helsemyndighetene for å bruke...

Kun 30 nye smittetilfeller på mandag

Kun 30 nye smittetilfeller på mandag

Kun 30 nye smittetilfeller ble påvist på Kanariøyene på mandag, viser tall fra Helsedepartementet på Kanariøyene. Det er det laveste antallet siden 8. august. Helsedepartementet sier de vurderer ytterligere 30 tilfeller som kan være smittet blant immigranter som har...

Turistene skal ta regningen for coronaprøver

Turistene skal ta regningen for coronaprøver

Regulerte turistboliger og hoteller på Kanariøyene skal anbefales å nekte adgang til gjester som ikke har testet negativt for Covid-19. Det er den store nyheten i smitteverndekretet på Kanariøyene som skal opp til godkjenning denne uken. Det forrige utkastet til loven...

Andelen dyrket mark har falt med over 17% siden 2002

Andelen dyrket mark har falt med over 17% siden 2002

Andelen dyrket mark i landbruket faller stadig på Kanariøyene. På Gran Canaria har det blitt 2452 hektar mindre siden 2002, ifølge regjeringen på Kanariøyene. Ifølge et oversiktskart over dyrket mark er kun 38,84% av landbruksområdene på Gran Canaria i bruk. Det er...