Annonse

Stor narkobande sprengt i Spania – 100 pågrepet

En meget godt organisert kriminell gruppe er tatt i Spania etter storaksjon.

VIDEO: Se hvordan Guardia Civil sprengte den store narkobanden som førte til 100 pågripelser.

Av Leo Lunde
Publisert 3. april 2021 kl. 17:15

Av Leo Lunde
Publisert 3. april 2021 kl. 17:15

Annonse

Guardia Civil har pågrepet 100 personer og tatt beslag i fem tonn hasj og 230 kilo marijuana i Sevilla-området, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Den store politioperasjonen var rettet mot en organisert kriminell gruppe som går under navnet Monparlet. Disse skal ha stått for smugling og frakt av narkotika i stor stil i Spania og Europa.

Det er også tatt beslag i elektrosjokkvåpen, fem kjøretøy inkludert to lastebiler og elektronisk utstyr i operasjonen.

Høyhastighetsbåter

Organisasjonen skal ha smuglet narkotika i høyhastighetsbåter fra Marokko til Spania langs Guadalquivir-elva, og i Isla Mayor og Puebla del Río i Sevilla.

Politiet gikk også til aksjon mot en rekke varelager på industrielle tomter i utkanten av Sevilla, der den kriminelle organisasjonen utførte lagring og vedlikehold på båtene som ble brukt i smuglingen.

Båtene som ble brukt skal ha vært meget kraftige og hatt tre eller fire motorer hver. En egen avdeling i organisasjonen stod for å skaffe store mengder drivstoff som ble brukt for å frakte hasj og marijuana fra Marokko.

Det ble tatt beslag både i Huelva, Almería og Cadíz. Guardia Civil understreker i sin pressemelding at dette dreier seg om en meget godt organisert gruppe med omfattende infrastruktur.

Når varene kom frem til Spania ble de fraktet videre med lastebiler til andre deler av Europa.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse
Annonse