Straffegebyret kan koste mer enn flybilletten - husk dette når du skal ut å fly!


Nå har flyselskapene fått nok av passasjerer som tar med seg store mengder håndbagasje inn på flyet. Både SAS og Norwegian øker nå antall bagasjekontroller ved gaten - og blir du tatt med for mye kan du få et saftig straffegebyr, som i noen tilfeller kan koste deg mer enn selve flybilletten.

Flyselskapene innfører nå nye kontroller ved gaten for å stoppe passasjerer som har med seg for mye håndbagasje, skriver Aftenposten.

Fått kritikk

Norwegian har allerede fått noe kritikk for måten de har håndtert dette på, men flertallet av passasjerene har gitt gode tilbakemeldinger på det nye regimet.

Hvis du har mer håndbagasje enn billetten din tillater kan du nå bli belastet for innsjekkingen av ekstra bagasje, som dermed blir sendt i flyets lasterom.

Høye gebyrer

Og blir du tatt kan «straffegebyret» svi.

Aftenposten skriver om Eli Eidsgård Trulsen (56) som ble tatt i en slik kontroll ved ombordstigning på Norwegian-flyet til Portugal.

De hadde med lovlig mengde håndbagasje, men hadde i tillegg kjøpt en flaske Jägermeister på flyplassen. Dermed ble totalvekten over 10 kilo, og de måtte ut med 750 kroner i gebyr.

Gjør det bedre for alle

Norwegian forklarer at de ønsker å gjøre reiseopplevelsen bedre for alle, og at store mengder håndbagasje fører til både forsinkelser og plassmangel i kabinen.

Reisebloggen Thetravelinspector skrev også nylig om den nye praksisen, og der finner du også en nyttig oversikt over hvor mye bagasje som er inkludert i de forskjellige billettene hos flyselskapene.