Siste

Strendene gjenåpnet denne mandagen


Kanariøyene gjenåpner strendene sine i dag, og både San Bartolomé de Tirajana og Mogán kommune legger til rette for trygg bruk av strendene fremover. Håpet er at gjenåpningen skal stimulere den lokale økonomien.

Det er satt opp skilter ved alle strendene med informasjon om de strenge reglene som badegjester forventes å følge.

San Bartolomé de Tirajana

I San Bartolomé har de installert lydanlegg for å kunne sende ut informasjon til badegjestene.

Det skal i tiden som kommer også bli satt opp solsenger og parasoller, men da begrenset til en tredjedel av normal kapasitet. Det vil heller ikke bli noen betaling med kontanter på strendene, og desinfeksjon av solsenger skal utføres med miljøvennlige produkter.

Dusjer og fotbad er tilgjengelig på strendene.

Kystverket, det lokale politiet og Røde Kors vil koordinere samarbeidet for å sikre at alle gjester følger reglene og at sikkerhetsavstanden blir overholdt.

Badevakter vil være i tjeneste fra kl. 10-17.

Mogán

I Mogán har de besluttet at strendene skal være åpne fra 10-18. Det vil være begrensninger i kapasiteten for å sikre avstand mellom badegjestene, og reglene vil skiltes flere steder.

Ballspill, frisbee og lignende strandleger er ikke lov, og det er heller ikke lov å ta med campingbord eller stoler. Det er også forbudt å bruke oppblåsbare badeleker og madrasser, utenom utstyr som brukes for barnas sikkerhet når de er i vannet.

Barn kan kun være på stranden i følge med en voksen.

Fotbad og dusjer blir ikke tilgjengelig på strendene i Mogán.