Smittestatus på Kanariøyene

421

Aktive tilfeller

164

Døde

Strømmen er tilbake på Tenerife etter sju timer

av | 15.07.2020

Red Eléctrica hevder en feil i en generator stod bak det totale strømbruddet som rammet hele Tenerife denne tirsdagen. Endesa mener noe annet.

Tenerife har endelig fått strømmen tilbake etter sju timer uten strøm. Red Eléctrica kunngjorde på Twitter at en feil i en generator førte til feilen som har skapt kaos og sinne på Tenerife.

Feilen oppstod kl 09:40 tirsdag morgen, og rammet store deler av trafikken i de større byene hardt. I tillegg har mest sannsynlig store verdier i form av matvarer gått til spille som følge av strømsvikten, og bedrifter over hele øya måtte stenge.

Skylder på generatorsvikt

– Klokken 16:44 lokal tid har vi gjenopprettet 100% elektrisitet på Tenerife. Etter de første undersøkelsene, bekreftes det at årsaken til hendelsen skyldes en generatorsvikt. Vi beklager uleiligheten for det som skjedde, skriver Red Eléctrica på Twitter.

Endesa mener på sin side at det har vært noen feil på deres kraftverk, hverken i Grandilla eller Candelaria. Selskapet hevder feilen må ligge et annet sted, og at de undersøkelser saken.

– Vi vet ikke om det er en intern eller ekstern feil, men vi vet heller ikke at dette er en generatorfeil, for hvis det var tilfellet ville det ikke ført til et totalt strømbrudd, har kilder i Endesa forklart til avisen La Provincia.

Øyrådet på Tenerife krever nå et fullstendig tilsyn med det elektriske systemet på øya. Øyrådets president, Pedro Martín mener hendelsen er en følge av mangel på investering fra operatørene sin side.

– En skam

Martín sier det er en skam at det har vært enda en total strømsvikt, og at operatørene alltid kommer med samme unnskyldning når slikt skjer. Han mener kriteriene nå må endres slik at dette ikke blir ansett som separate problemer, men en pågående utfordring for hele øya, og at han mener operatørene lyver om situasjonen.

I september 2019 inntraff en lignende hendelse på Tenerife, da hele øya mistet strømmen 29. september. Den gange varte strømbruddet i ni timer.

Dette bruddet førte til at regjeringen på Kanariøyene delte ut bøter på nesten 30 millioner euro til selskapet Red Eléctrica de España, og ytterligere 10 millioner til Endesa. Disse selskapene skal seg i mellom ha gjort seg skyldige i flere alvorlige lovbrudd.

– 30 millioner er ikke nok

Øyrådets president mener dagens hendelser er et bevis på at «en sanksjon på 30 millioner er ikke nok». Derfor vil øyrådet nå kreve et fullstendig tilsyn med hele øyas elektriske system, både for å plassere ansvaret for situasjonen der den hører hjemme, og for å sikre strømforskyningen i fremtiden.

Dette er femte gang på elleve år at Tenerife opplever et totalt strømbrudd.

– Det er nødvendig å utføre en oppdatert diagnose på hvordan det ligger an, hva fremtiden venter, og for å kunne tilpasse oss situasjonen, slik at vi ikke trenger å jakte på operatørene for å få vite hva som har skjedd, sa Martín til pressen.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Smitten øker på Kanariøyene: 421 aktive tilfeller

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld. Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai. Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de...

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

McDonald's bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak. En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på...

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Åpner for cruise-trafikk fra høsten

Myndighetene sier de vil åpne for cruise-trafikk mellom øyene. Regjeringen på Kanariøyene planlegger å gjenåpne cruise-sesongen til høsten, men kun for trafikk mellom øyene og med europeiske turister. Det kan tiltrekke 400 000 turister, som er en tredjedel av antallet...

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid

Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene. Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset. Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via...

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

62 nye smittetilfeller det siste døgnet

Helsemyndighetene har bekreftet 62 nye smittetilfeller på Kanariøyene det siste døgnet. Dette er den mest dramatiske økningen i antallet smittede siden tallene begynte å stabilisere seg tidlig i juni. På lørdag mistet to eldre personer livet etter at de ble smittet....

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Leide ut ferieboliger som ikke eksisterte – tre personer pågrepet

Guardia Civil har pågrepet to kvinner og en mann på Tenerife, som angivelig har svindlet til seg 3165 euro ved å leie ut ferieboliger som ikke eksisterer. Agenter fra Guardia Civil i Guía de Isora og Granadilla de Abona har pågrepet to kvinner og en mann i alderen...