Puerto Rico-senteret slik det så ut før oppussingen begynte. Foto: Google Maps

Svindlet turist for 2978 euro i Puerto Rico


Guardia Civil i Puerto Rico etterforsker en tidligere straffet 48-åring, mistenkt for å ha svindlet en britisk turist i Puerto Rico. Vedkommende skal angivelig være eieren av kortterminalen som ble brukt til å belaste turisten for 2978 euro i en såkalt nettbrett-svindel.

Denne typen svindel er velkjent i turistområdene på Kanariøyene, og går ut på at man tilbys et ekstremt billig nettbrett, for deretter å enten bli belastet store summer eller nærmest truet til å kjøpe kostbart ekstrautstyr.

2978 euro

Den britiske turisten skal ha blitt utsatt for en slik svindel 31. august 2019. Etter å ha kjøpt et nettbrett fra et velkjent merke til en pris på 30 euro, oppdaget han at kortet var blitt belastet for totalt 2978 euro gjennom to trekk. Dette oppdaget turisten først etter at han kom hjem fra ferien på Gran Canaria.

Gikk på kontoen til spansk 48-åring

Agenter fra Guardia Civil som etterforsket saken avgjorde at en 48 år gammel tidligere straffet person var eieren av kontoen som mottok pengene fra kortet. Det skal være en spansk statsborger som bor i La Aldea på Gran Canaria. Mannen skal ikke ha noen offisiell tilknytting til butikken hvor nettbrettet ble solgt.

Kortterminalen som ble brukt var registrert på en annen bedrift som befinner seg i Tarragona nordøst i Spania, men ifølge kommunen er det ikke registrert noen økonomisk aktivitet i selskapet som eide terminalen.

For å unngå å bli svindlet på denne måten er det en del kjennetegn du kan bite deg merke i: 
  • Butikken prøver å selge deg et produkt til en latterlig lav pris.
  • De prøver å overbevise deg om å installere eller oppdatere programvaren på nettbrettet.
  • De ønsker å levere deg produktet når du har din siste feriedag, slik at du allerede er hjemme før du oppdager svindelen.
  • De skylder på feil på kortterminalen eller kortet og sier de må prøve å belaste kortet på nytt.
  • De tar frem kalkulatorer for å regne ut priser i rask rekkefølge, angivelig for å vise deg hvor stor rabatt du får. Dette brukes gjerne for å forvirre kunden i forkant.
  • De tilbyr deg først et latterlig billig nettbrett, men bytter produktet underveis, eller foreslår stadig nye produkter.