Sykdom om bord –⁠  fly fra Gran Canaria til Tromsø måtte sikkerhetslande

– Stoppen var av helsemessige årsaker, sier TUI til Canariavisen.


Sist oppdatert: 17:04 (kanarisk tid)

Et Smartwings-fly fra Gran Canaria til Tromsø med TUI-passasjerer måtte nødlande i Porto, Portugal, på grunn av sykdom denne søndagen.

Nå må turistene som skulle ned til Gran Canaria fra Tromsø belage seg på å vente i flere timer, skriver iTromsø (+).

Etter planen skulle Boeing 737-maskinen fly med turister fra Gran Canaria til Tromsø, og deretter returnere til ferieøya med nye reisende.

–Det siste jeg hørte var det snakk om en liten forsinkelse. Det flyet som skal gå fra Bodø først og så stoppe i Tromsø, har ny avgangstid 18:35, forteller pressevakt i TUI, Kevin Brevik, til Canariavisen.

Passasjerene i Tromsø må dermed belage seg på å vente i rundt tre timer. Flyet skulle opprinnelig lande i Tromsø 12:51.

TUI uttaler seg ikke om hva slags sykdom det dreier seg om.

– Stoppen var av helsemessige årsaker, så det kan jeg ikke gå mer inn på i forhold til passasjerenes personvern, forklarer Brevik, og legger til:

– Jeg har ikke fått noe informasjon om at det skal ha vært noe dramatisk. Dette var på grunn av medisinske problemer og er ikke koronarelatert. Gjesten er godt tatt vare på av helsepersonell i Porto, og vil fly hjem igjen så snart dette lar seg gjøre.

Smartwings flyr på vegne av TUI i Norge, og er det største Tsjekkiske flyselskapet. De har 44 fly og jobber for tiden med å utvide i Europa.

Smartwings har ikke besvart Canariavisens henvendelse.