Illustrasjon: Envato Elements

Syv pågrepet –⁠ distribuerte overgrepsmateriale av barn


Agenter i det nasjonale politiet har pågrepet syv personer, mistenkt for å distribuere overgrepsmateriale av barn på Internett. Blant de pågrepne er en 70 år gammel mann på Gran Canaria, to personer i Málaga, og en i A Coruña, Barcelona, Madrid og Zaragoza.

En mindreårig har også blitt identifisert som offer for overgrep fra en av foreldrene som følge av politiets analyser av overgrepsmaterialet.

Det nasjonale politiet begynte sin etterforskning basert på informasjon de hadde mottatt fra Homeland Security i USA, og etterforskere med spesialkompetanse på nettbasert kriminalitet tok beslag i store mengder datautstyr og materiale etter søk i de mistenktes hjem.

Jobbet med barn

En av de mest sentrale personene i nettverket er en 55-åring i Zaragoza, som angivelig skal være involvert som dommer og trener for mindreårige, og har jobbet tett med barn både i skoletiden og på sommerleir. Det skal ha blitt gjort store beslag av overgrepsmateriale hos mannen.

I Barcelona ble en 37-år gammel reparatør pågrepet, og han skal ha vært i besittelse av fotografier som viser mindreårige gutter fra asiatiske land.

70-åringen som ble pågrepet i Las Palmas skal ha laget sitt overgrepsmateriale selv.

To andre personer som er knyttet til nettverket skal også ha lastet ned materiale fra nettet og deretter redigert materialet slik at det kunne deles som nytt overgrepsmateriale. En skal være 23 år og jobber som leveringsbud i Málaga, og den andre en 40-åring som jobber som telefonselger i Madrid.

Fant offer i Barcelona

Under etterforskningen identifiserte også etterforskerne en mindreårig som ble utsatt for overgrep. Offeret befant seg i Barcelona, og det viste seg at faren hadde utsatt gutten for overgrep. Faren døde to måneder før etterforskerne lokaliserte offeret, og skal ha vært tidligere straffet for narkotikasmugling og ran.

Advarer unge

Det nasjonale politiet understreker at unge mennesker løper en stor risiko ved å dele seksuelt innhold på sosiale medier, ettersom de mister kontrollen over materialet når de sender det. I mange tilfeller kan personen på den andre siden være en pedofil som utgir seg for å være mindreårige.