Barnefaren og de to døtrene er ettersøkt internasjonalt. Foto: Privat

Taklet ikke morens nye forhold


Barnefaren Tomás Gimeno som er ettersøkt internasjonalt for kidnappingen av sine to døtre på 1 og 6 år kan ha gjort det fordi moren hadde fått seg ny kjæreste, ifølge avisen El Mundo, skriver Canarias Ahora.

– Jeg vil ikke at den gamle mannen skal ta vare på mine døtre, skal Gimeno ha sagt om den 60 år gamle forretningsmannen fra Belgia som er i et forhold med moren til jentene.

Ifølge avisen mislikte Gimeno forholdet så sterkt at dette er en av de grunnleggende motivene politiet jobber ut fra.

Forsvant tirsdag 27. april

De to jentene Anna (1) og Olivia (6) forsvant 27. april og har ikke blitt sett siden.

Et storstilt søk på Tenerife og i havet rundt øya har foregått siden forsvinningen, men familien frykter at barnefaren har tatt med seg jentene til Sør-Amerika.

Etter forsvinningen har moren delt en video av de to jentene i sosiale medier og bedt om at denne spres så mye som mulig i et håp om at noen kjenner igjen jentene.

Les også:

Søket etter Anna (1) og Olivia (6) fortsetter

Sporer flere båter

Guardia Civil etterforsker også flere fritidsbåter som var nær kysten ved Tenerife i morgentimene 28. april. Flere båter blir ifølge politikilder sporet opp og overvåket, med fokus på båter som er i stand til å ta seg over til Sør-Amerika eller Afrika.

En av teoriene politiet jobber ut fra er at faren tok jentene med seg i sin egen båt før han møtte en større båt et stykke ut fra kysten. Farens båt ble funnet drivende til havs med blodspor tilhørende Gimeno om bord.

Overvåkningsvideo fra havna indikerer imidlertid at han gikk om bord i båten alene.

Seilbåt mellom Gran Canaria og Tenerife

En av de som overvåkes er en seilbåt som tilsynelatende seilte uten mål og mening mellom Gran Canaria og Tenerife, før den dro videre mot Kapp Verde.

Dette er bare en av flere båter som er i politiets søkelys, skriver La Provincia.

Til tross for at flere eksperter på sporing jobber med dette sitter politiet så langt uten klare spor i saken, elleve dager etter at de to jentene og faren forsvant.

Les også:

Dette er morens forklaring etter kidnappingen

Kartlegger tidsrommet da jentene forsvant

Politiet jobber nå med tre hovedoppgaver i etterforskningen.

Den første er å avgjøre hva som skjedde i de første 18 timene fra klokken 00:30 onsdag 28. april, da Gimeno forlot fritidshavna Puerto Deportivo Marina de Tenerife, og frem til klokken 18:00 på onsdag, da båten hans ble funnet drivende en nautisk mil fra El Puertito de Güímar.

Sporer mobilen

Etterforskere jobber med å spore bevegelsene til Gimeno sin mobiltelefon, som han brukte flere ganger for å sende avskjedsmeldinger og for å kommunisere med moren over telefon i tidsrommet.

Til moren skal han flere ganger ha sagt at hun aldri ville få se han eller jentene igjen.

Anna (1) og Olivia (6) forsvant med faren 27. april og er ikke sett siden. Foto: Privat

Søkes langs kysten

Samtidig søkes det langs kysten fra Punta de Anaga og Punta Salema nær Rasca-fyrtårnet i Arona.

Til havs jobbes det med å kartlegge hvordan havstrømmer og vind kan ha ført barnefarens båt mot Güímar og hvor den kom fra. Trolig har den beveget seg med vindretningen fra nord-nordøst.
Basert på denne informasjonen tegnes det opp områder det skal utføres systematiske søk etter spor og bevis i saken.

Parallelt med dette forsøker politiet å avdekke hva som er motivet for kidnappingen, hvor morens forhold til den belgiske forretningsmannen altså står sentralt.

Les også:

Moren til jentene som forsvant: – Jeg vil sende masse lys og kjærlighet

Gimenos bevegelser

Basert på en rekonstruksjon utført av etterforskerne har politiet kartlagt Gimenos bevegelser på tirsdag 27. og natt til onsdag 28. april da jentene forsvant.

17:00: Gimeno hentet døtrene etter avtale med moren. Han tar med Olivia (6) på tenniskurs klokken 17:30, der hun er til 18:30. I dette tidsrommet ble Gimeno observert i fritidshavna der han hadde båten sin. Han skal ha sjekket om motoren fungerte.

19:30: Gimeno tar med døtrene til sine foreldre.

21:30: Gimeno blir observert på overvåkningskamera ved havna. Bildene viser at jentene ikke gikk om bord i båten selv, men Gimeno flyttet flere gjenstander fra bilen til båten.

21:50: Gimeno seiler ut fra havna.

23:30: Gimeno kommer tilbake til havna. Han kjører deretter til en bensinstasjon langs San Andrés-veien, hvor han kjøper en lader til mobilen sin. Han returnerer til havna, hvor han ber en vakt om å lade mobilen hans. Han venter i rundt 20 minutter.

00:30: Han forlater havna i båten sin igjen, og har ikke blitt sett siden.

Det er sendt ut et såkalt Yellow Notice for jentene av Interpol. Skjermdump: Interpol

Massiv applaus for jentene

Lokalsamfunnet har gjennom sosiale medier arrangert en støtteaksjon hvor de planlegger en massiv applaus for de to jentene søndag kveld klokken 20:00.

Innbyggerinitiativet planlegger å klappe fra vinduer og balkonger for å vise at Kanariøyene ikke er et sted for inhuman og avskyelig atferd og at øyene er et sted med solidaritet og harmoni, opplyser arrangørene i sosiale medier.

Båter til havs blir også bedt om å bruke båthorn og sjåfører skal tute for de to jentene.