Siste

Tarmbakterier i badevannet

La Puntilla-området ved Las Canteras-stranda er stengt etter funn av e.coli i vannet. «


Byrådet i Las Palmas har sendt ut badeforbud for området La Puntilla langs den populære Las Canteras-stranda. Årsaken er store mengder e.Coli-bakterier i vannet.

De siste analysene som ble utført 21. september, viser en konsentrasjon på 1600 kolonidannende enheter (CFU) per 100 milliliter vann. Dette er langt over grensen på 500 CFU.

Ifølge kommunen er det usikkerhet knyttet til hvor bakteriene kommer fra, men det antas å ha en sammenheng med toaletter i området.

På onsdag inspiserte vannverket Emalsa kloakkrørene i området, skriver La Provincia.

Stranda har vært stengt siden i 15-tiden på torsdag, mens nye analyser utføres.

Kommunen sier de tror dette blir en kortvarig situasjon, og at området er stengt etter føre var-prinsippet.

Ifølge redaktøren for miplayadelascanteras.com, Tino Armas, kan en av årsakene til forurensningen med e.coli-bakterier, være at vannet har vært stillestående de siste dagene. Dette kan ha ført til oppsamling av bakterier, sier redaktør Tino Armas til La Provincia.

Dette er ikke første gang vannet ved La Puntilla er forurenset. Armas utelukker ikke at det kan dreie seg om en lekkasje fra toalettene ved Victoria Club eller toalettene ved parkeringsplassen i området.

E. coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig, men kan i visse tilfeller føre til alvorlig sykdom. Symptomene dersom man blir smittet er diaré, magesmerter og i noen tilfeller blodig diaré, ifølge Helsenorge.no.

.