Siste

Tatt med 170 kilo kokain på Gran Canaria


Guardia Civil har sammen med tollagenter fra skattemyndighetene avslørt en organisert gruppe som smuglet inn og solgte kokain på Kanariøyene.

Kokainen skal ha kommet direkte fra Sør-Amerika og ble skjult i fraktcontainere som smuglerne så fikk tilgang til i havna.

29 oktober i fjor fikk skattemyndighetene sin utsendelse til La Luz-havna i Las Palmas inn tips fra sikkerhetspersonell på containerterminalen, om en gruppe som forsøkte å bryte forseglingene på en container. Når vektere kom til stedet stakk de mistenkte fra stedet, og forlot en sekk med 20 kilo kokain langs veien.

Brukte dykkerutstyr

Politiet iverksatte raskt et søk for å finne den mistenkte, som ble pågrepet i Avenida Marítima kort tid senere.

En spansk mann som er bosatt i Las Palmas ble pågrepet, og det ble tatt beslag i to propelldrevne fremkomstmidler for dykkere. Disse skal mannen ha brukt for å rømme fra havna.

Operasjon «Torpedo»

Tollere utførte senere inspeksjoner av containeren, og fant til sammen 150 kilo kokain skjult i sukkersekker, i tillegg til de 20 kiloene som ble avdekket da mannen ble tatt på fersk gjerning.

Som et resultat av hendelsen iverksatte enheten for organisert narkotikakriminalitet en etterforskning for å avsløre nettverket som stod bak smuglingen. Operasjonen fikk navnet «Torpedo».

Organiserte tyverier

Politiet avdekket at flere av de involverte forflyttet seg rundt i landet, og at de begikk ren rekke tyverier av utstyr for å utføre smuglingen. Blant annet konkluderte etterforskerne med at de propelldrevne fremkomstmidlene for dykkere – såkalte Seascootere – ble stjålet på Ibiza, og senere fraktet til Gran Canaria for å utføre smuglernes plan.

Som et resultat av den kompliserte etterforskningen kunne politiet gå til pågripelse av de involverte i mai. Alle de mistenkte skal være innbyggere på Gran Canaria.