Tatt med over 700 marijuana-planter på Gran Canaria


Guardia Civil i San Mateo pågrep to personer 30. april, mistenkt for brudd på helseloven. Det ble tatt beslag i 739 marijuana-planter i hjemmet deres.

Begge de to skal være av utenlandsk opprinnelse, og henholdsvis 27 og 40 år gamle.

Pågripelsen fant sted etter at Guardia Civil utførte en kontroll av kjøretøy for å sjekke at disse fulgte begrensningene i portforbudet i San Mateo.

Nervøs sjåfør

Personen i bilen skal ha vært meget nervøs under stoppet, og informerte først politiet om at han var på vei til Vega de San Mateo for å iverate dyr og avlinger på en gård i området.

Agenter utførte deretter en ransakelse av bilen, og fant flere sekker med gjødsel, men ikke dyrefôr.

Agenter bestemte seg på bakgrunn av funnet og den nervøse fremtoningen til personene i bilen for å gjennomføre en sjekk på gården mannen hevdet han skulle til.

Politiet skal ha fulgt etter bilen frem til Mesón, før sjåføren stoppet, og fortalte politiet at han hadde løyet, og at avlingene han skulle ta seg av egentlig var noen få marijuana-planter han dyrket for eget forbruk.

Agenter dro deretter til personens hjemmeadresse – et avsidesliggende hus – hvor de fant en kvinne og flere marijuanaplanter.

Profesjonell plantasje

Til tross for at mannen hadde informert politiet om at plantene var til eget forbruk kunne politiet se rør og et nettverk av strømkabler gjennom vinduet, i tillegg til en sterk lukt av marijuana rundt huset.

Politiet valgte på bakgrunn av sine observasjoner å pågripe de to personene, før de utførte en ransakelse av huset.

Inne fant de infrastruktur for profesjonell dyrking, spesiallys, ventilasjonssystemer, utstyr for å kontrollere luftfuktigheten, og flere glass med skudd fra marijuanaplanter. Til slutt kunne politiet konkludere med at det var hele 739 marijuanaplanter på eiendommen.

De to personene er siktet for forholdet.