Skjermdump: En vakker timelapse viser hvordan kunstneren tegner i sanden og at bølgene senere fjerner tegningen når høyvannet kommer inn. Se video lenger ned i saken.

Tegner i sanden for å hindre munnbind-forsøpling


Sanda på Las Canteras-stranda ble omgjort til et gigantisk lerret på torsdag ettermiddag. Da gikk kunstneren Oscar Rodríguez Vila i gang med å tegne et bilde i sanden for å minne folk på at havet ikke trenger dine brukte munnbind.

Kampanjen promoteres av Ciudad de Mar, som er en del av byrådet i Las Palmas. Tegningen ble laget mens det var lavvann, slik at havet selv tok ansvaret for å fjerne kunstverket etter solnedgang.

Hele prosessen ble filmet til glede men også påminnelse for alle om at man ikke skal kaste sine brukte munnbind i naturen.

Dette er den fjerde kampanjen fra Ciudad de mar siden 8. juni, da de hadde sin kampanje på Havets Dag.

Rådmannen fra Ciudad de Mar, José Eduardo Ramírez, benyttet sjansen til å minne alle på at havet er sårbart.

– Havet sender oss hele tiden advarsler. Faktisk lider vi kontinuerlig av søppel som blir skylt i land av havet, spesielt mikroplast. Med disse kunstneriske aksjonene på stranda har vi forsøkt å fungere som oversettere for disse advarslene for å øke bevisstheten med et kritisk blikk og anerkjennelse av livet i havet, forklarer Ramírez i en pressemelding fra kampanjen.