Beskyldt for favorisering: Ordføreren i Telde har blitt beskyldt for favorisering etter å ha ansatt sin egen kone som rådgiver.

Telde-ordfører ansatte egen kone som rådgiver. Prislappen? 43.575€ i året

2 min


Etter lange og intense forhandlinger i Telde etter valget, som gjorde Héctor Suárez (CC) til ordfører, opplever Telde nå sin første politiske krise.

Grunnen er at Suárez har bestemt seg for å ansette sin egen kone, Gloria Cabrera Calderín, som rådgiver – og prislappen er 43.575 euro i året.

Nå har ledelsen for de politiske partiene PSOE, CSIF, og medlemmer av Héctor Suárez’ eget parti gått ut mot avgjørelsen.

Ordføreren får sterk kritikk både fra opposisjonen og sine egne innbyggere, og stadig flere tviler på det politiske samarbeidet i Telde.

Ordførerens kone har vært en del av byrået i Telde, og hatt flere forskjellige ansvarsområder her.

– Et pinlig tilfelle av nepotisme

Når ansettelsen ble offentlig kjent kalte Esther González fra partiet Podemos det hele «et pinlig tilfelle av nepotisme» (favorisering red. anm.)

Opposisjonen mener Gloria Cabrera ikke har kompetansen som skal til for å sitte som rådgiver til ordføreren i kommunen.

– Et ran av kommunekassen

Talsmann og generalsekretær for partiet PSOE i Telde, Alejandro Ramos, beskrev det hele som «skuffende», og mener dette er «et ran» av kommunekassen som går direkte til ordføreren.

I tillegg til kritikken fra de politiske partiene Podemos, PSOE, og CSIF kommer også raseriet hos innbyggerne i Telde, som har fått utløp i sosiale medier.

PSOE vil ha en endring

Alejandro Ramos, talsmann for sosialistpartiet PSOE i Telde, utrykker sin misnøye med situasjonen til avisen Teldeactualidad.

– Jeg skulle ønske det ble reist mistillit, det ville være det mest ønskelige. Denne ordføreren har begynt med et dårlig fotfeste, og Telde blir igjen en kilde til nyheter om pinlige og uetiske situasjoner som skuffer innbyggerne, sier Alejandro Ramos.

Ramos sier dette åpner dørene for en forandring i Telde.

– Det er derfor det åpner døren for et regjeringsskifte som fremmer stabilitet og fornuft. Den generelle følelsen er at flesteparten i denne regjeringen kun har tenkt på seg selv og sine egne interesser, sier Ramos.

Til Teldeactualidad påpeker Ramos at de har økt sine egne lønninger og ansatt en rekke godt betalte rådgivere, inkludert ordførerens egen kone.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *