Kanariøyene

Spania

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

2225

Friskmeldt

252 130

Smittet

28 392

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

Annonse

Telde-ordfører ansatte egen kone som rådgiver. Prislappen? 43.575€ i året

av | 01.08.2019

Etter lange og intense forhandlinger i Telde etter valget, som gjorde Héctor Suárez (CC) til ordfører, opplever Telde nå sin første politiske krise.

Grunnen er at Suárez har bestemt seg for å ansette sin egen kone, Gloria Cabrera Calderín, som rådgiver – og prislappen er 43.575 euro i året.

Nå har ledelsen for de politiske partiene PSOE, CSIF, og medlemmer av Héctor Suárez’ eget parti gått ut mot avgjørelsen.

Ordføreren får sterk kritikk både fra opposisjonen og sine egne innbyggere, og stadig flere tviler på det politiske samarbeidet i Telde.

Ordførerens kone har vært en del av byrået i Telde, og hatt flere forskjellige ansvarsområder her.

– Et pinlig tilfelle av nepotisme

Når ansettelsen ble offentlig kjent kalte Esther González fra partiet Podemos det hele «et pinlig tilfelle av nepotisme» (favorisering red. anm.)

Opposisjonen mener Gloria Cabrera ikke har kompetansen som skal til for å sitte som rådgiver til ordføreren i kommunen.

– Et ran av kommunekassen

Talsmann og generalsekretær for partiet PSOE i Telde, Alejandro Ramos, beskrev det hele som «skuffende», og mener dette er «et ran» av kommunekassen som går direkte til ordføreren.

I tillegg til kritikken fra de politiske partiene Podemos, PSOE, og CSIF kommer også raseriet hos innbyggerne i Telde, som har fått utløp i sosiale medier.

PSOE vil ha en endring

Alejandro Ramos, talsmann for sosialistpartiet PSOE i Telde, utrykker sin misnøye med situasjonen til avisen Teldeactualidad.

– Jeg skulle ønske det ble reist mistillit, det ville være det mest ønskelige. Denne ordføreren har begynt med et dårlig fotfeste, og Telde blir igjen en kilde til nyheter om pinlige og uetiske situasjoner som skuffer innbyggerne, sier Alejandro Ramos.

Ramos sier dette åpner dørene for en forandring i Telde.

– Det er derfor det åpner døren for et regjeringsskifte som fremmer stabilitet og fornuft. Den generelle følelsen er at flesteparten i denne regjeringen kun har tenkt på seg selv og sine egne interesser, sier Ramos.

Til Teldeactualidad påpeker Ramos at de har økt sine egne lønninger og ansatt en rekke godt betalte rådgivere, inkludert ordførerens egen kone.

Andre nyheter:

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

Mange sitter fremdeles på gjerdet når det kommer til å dra på ferie utenfor Norge, til tross for oppdaterte reiseråd fra UD. Basert på svar fra Canariavisens lesere i kommentarfeltet på Facebook ser det ut til at rundt 7 av 10 velger å ikke reise til Kanariøyene i...

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette sier forsikringsselskapene om dekningen under nye reiseråd. Folkehelseinstituttet kom med nye reiseråd 10. juli, som trer i kraft fra onsdag 15. juli. Dermed kan nordmenn reise til en rekke land i Europa uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem til Norge....

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Betjenter fra Guardia Civil måtte forrige fredag rykke ut en bolig i Vecindario på grunn av husbråk. Her skal politiet ha blitt møtt av en slåsskamp som var så voldelig at helsepersonell ikke kunne assistere de skadde, og Guardia Civil ba derfor om forsterkninger fra...

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Det er 29 dager siden forrige dødsfall som følge av Covid-19 på Kanariøyene. Det forrige dødsfallet ble rapportert 13. juni på Gran Canaria. Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdatert sine offisielle tall, som viser at det er 73 aktive smittetilfeller på...

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

Kanariske bedrifter advarer mot at små bedrifter ikke vil kunne åpne igjen etter helsekrisen hvis ikke turisten tar seg opp. De små og mellomstore bedriftene på øyene er klare på at ordningen for permitteringslønn (ERTE) ut året er avgjørende for å redde turist- og...

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

En 32 år gammel mann er alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på motorveien utenfor Arinaga. Hendelsen skal ha funnet sted i sørgående retning like utenfor Arinaga langs motorveien GC-1. Politiet fikk melding om ulykken like etter kl. 08 lørdag morgen. Den 32 år...