Siste

Tenerife går til rødt nivå

Det kunngjorde øyregjeringen i en pressekonferanse denne onsdagen.


Kanariøyenes helseminister, Blas Trujillo, og direktør for det kanariske folkehelseinstituttet, José Juan Alemám, har i dag kunngjort at Tenerife går til rødt nivå.

Det betyr strengere tiltak for å stoppe den økende smittetrenden på øya.

– Den største kilden til smitte er personer under 45 år, og smittetilfeller blir også sett hos personer over 65, sa Trujillo under onsdagens pressekonferanse.

Økningen både i smittetrykket de siste sju og 14 dagene har ført til en hurtig endring av tiltakene. Stadig flere tester nå positivt for Covid-19 på Tenerife.

– Andelen positive er nært opp mot seks prosent. Sporingen på Kanariøyene har vært en av de beste, og vi fortsetter å være ledende på dette området, som er relevant for varsling av tilfeller, inkludert på Tenerife, påpekte Alemán.

Han understreket at flere faktorar har påvirket avgjørelsen om å sette øya på rødt nivå.

Dette gjelder i rødt nivå

Endringen gjelder i minst to uker fra den blir publisert i det statsbladet på Kanariøyene.

Dermed må utesteder igjen holde stengt innendørs, men kan operere med 75% kapasitet i uteserveringen. Maks fire personer kan sitte ved hvert bord, unntatt hvis alle bor sammen. Dette gjelder også på privat eiendom, der maks fire personer kan møtes.

Hoteller og spisesteder må stenge senest klokken 23.

Store arrangementer er forbudt i rødt nivå, og kapasiteten på kollektivtransporten reduseres til 50%, både mellom kommunene og hos bybussene.

Besøk hos pasienter på sykehus er også forbudt, med unntak av når en lege mener det er strengt nødvendig.

Gran Canaria fortsatt grønt

Lanzarote og La Graciosa fortsetter på gult nivå, mens resten av øyene er på grønt nivå. Dette inkluderer Gran Canaria, hvor smittetrykket har holdt seg lavt, til tross for gjenåpning av samfunnet.

Smittetrykket på Tenerife de siste 14 dagene er 170,58 smittede per 100 000 innbyggere. På Gran Canaria er det 40,44 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

På Lanzarote er smittetrykket 70,60 per 100 000 innbyggere de siste to ukene.