Kanariøyene

Spania

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

1976

Friskmeldt

239 228

Smittet

27 125

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2354

Bekreftet smittet

160

Døde

AnnonseTenerife Sør får også internasjonal trafikk

av | 16.05.2020

Saken fortsetter under annonsen.


På fredag ble det kjent at Gran Canaria skulle bli Kanariøyenes eneste inngangsport for internasjonal flytrafikk. Nå har øyrådet på Tenerife også sikret seg en plass på lista over inngangspunkter i Spania.

Dette ble kunngjort av president i øyrådet på Tenerife, Pedro Martín, sammen med Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres.

De to har jobbet opp mot den sentrale regjeringen i Spania for å sikre at også Tenerife kan ha internasjonale ankomster med fly.

Fra før hadde Tenerife fått muligheten til å ta inn trafikk fra utlandet som kom sjøveien, mens Gran Canaria opprinnelig skulle fungere som øygruppens eneste flyplass med internasjonal trafikk.

En formalitetsfeil

Øyrådets president formidlet i går sin misnøye med at Tenerife sør ikke var på lista over godkjente flyplasser – en avgjørelse han mener har vært en formalitetsfeil – og som nå har blitt rettet.

Målet med tiltaket er å begrense hvilke steder i landet som kan få håndtere internasjonal trafikk, og dermed unngå smitteimport. Alle inngangspunkter oppfyller kriterier for å kunne håndtere offentlige helsekriser.

Tiltaket gjelder fra 16.-24. mai, men kan utvides om nødvendig.

Dette er flyplassene

Flyplassene som får lov til å ta inn internasjonale flyvninger er: El Prat Barcelona, Barajas Madrid, Costa del Sol Málaga, Palma de Mallorca, Tenerife Sør og Las Palmas Gran Canaria lufthavn.

Saken fortsetter under annonsen.


Streng grensekontroll

Fra før av må alle som kommer fra utlandet i 14 dagers karantene, og spanske myndigheter kommer fortsatt til å nekte alle som ikke er spanske borgere eller har gyldig opphold i landet tilgang.

Spania vil imidlertid la faste innbyggere i Schengen-området mellomlande eller reise gjennom landet så lenge de er på vei hjem.

Krensekryssende arbeidere, helsepersonell, diplomater, og individer som kan bevise at deres reise inn i landet er essensiell får også slippe inn.

Kan nekte EU-borgere tilgang

Ordren som gjelder fra 16. mai, og som også omfatter de nye inngangspunktene i landet, gir myndighetene rett til å nekte EU-borgere tilgang til landet av hensyn til folkehelsen, så lenge de ikke er registrerte fastboende i Spania, eller på vei direkte til hjemlandet i et annet EU-land, Schengen-land, eller Andorra.

Det gjøres et unntak for ektefeller som er gift med en spansk borger, og for partnere i et lignende forhold som er registrert i offentlige registere. Det gjøres også unntak for barn og foreldre som bor sammen med borgeren, så lenge de reiser sammen eller er på vei for å gjenforenes med han eller henne.

Unntak for internasjonal trafikk

Begrensningene i dette tiltaket gjelder ikke statlige fly, mellomlanding for ikke-kommersielle formål, frakttransport, humanitær hjelp eller nødsituasjoner.

For skipstrafikken gjelder lignende unntak; fraktskip, humanitær hjelp, medisinsk assistanse og nødstilfeller er unntatt fra disse reglene.

Regjeringen har også sørget for at de kan gi raske unntak ved behov for skip eller fly som frakter spanske borgere og innbyggere.

Saken fortsetter under annonsen.


AnnonseAnnonse

Andre nyheter:

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Vil forlenge unntakstilstanden – garanterer at dette er siste gang

Det baskiske nasjonalistpartiet vil stemme for en sjette forlengelse av unntakstilstanden. Forslaget skal opp i kongressen neste onsdag. Venstre-republikanerne i Esquerra Republicana de Catalunya har på sin side gått med på at de skal avstå fra å stemme, noe som gir...

90.000 kanariere får garantilønn av staten

90.000 kanariere får garantilønn av staten

Kostnaden for garantilønnordningen beløper seg til tre milliarder euro i året. Garantilønnordningen medfører en økning på rundt 100 millioner euro i økt støtte sammenlignet med nåværende tiltak. Tiltaket ble vedtatt i kongressen på fredag. Det er de fattigste som skal...

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

Portforbudet oppheves for alle i fase 3

I fase 3 av nedtrappingen oppheves portforbudet for alle, uteservering kan øke kapasiteten til 75%, og fellesområder åpnes opp. Dette er noen av hovedpunktene i bulletinen for fase 3 som La Gomera, El Hierro og La Graciosa går inn i på mandag. Det er forventet at...

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer i isolasjon på Lanzarote etter flyreise

36 passasjerer som var ombord på Iberia Express-flyet med en coronasmittet mann er isolert på hotell. Øyrådet tar regningen for karantenen, og de 36 er isolert ved Blu Sea Lanzarote Palm-hotellet i Puerto del Carmen. Etter at en reisende fra Madrid til Lanzarote...