Tester utstyr som skal til Mars på Tenerife

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

En ny sensor som skal sendes til Mars blir for tiden testet ut på Teide. Fjellområdene har mange fellestrekk med naboplaneten vår, og dette blir nå brukt av forskere som vil sende en helt ny type sensor til Mars.

Testene begynte allerede i september, og forskere fra Universitetet i Alcalá, det nasjonale geografiske institutt (IGN), det spanske forskningsrådet CSIC og det meteorologiske instituttet Aemet samarbeider om prosjektet.

Den nye sensoren skal utføre klimamålinger som senere skal sammenlignes med målinger utført av Aemet sine målestasjoner i området. Det fokuseres blant annet på stråling fra sola, aerosoler, og meteorologiske målinger.

Lærer om klima og atmosfæren på Mars

Håpet er at sensoren skal kunne bidra til mer nøyaktige resultater for sin tvilling på Mars, som har fått navnet MEDA (Mars Environmental Dynamics Analyzer). Denne skal kunne samle inn ny informasjon om klimaet og atmosfæren på den røde planeten.

MEDA-sensoren er operert av det spanske forskningsrådet og ble sendt opp som en del av NASA sin  rover Perseverance 30. juli 2020. Den lander på mars 18. februar 2021, altså om litt over tre måneder. MEDA-prosjektet er en oppfølger til et lignende prosjekt på Curiosity-roveren som har vært på Mars siden 2012.

Annonse

Add New Playlist