Anna (1) og Olivia (6). Foto: Privat

Tilbyr hjelp i søket etter Anna (1)


Flere spanske selskaper har tatt kontakt for å tilby hjelp i søket etter Anna (1) som fortsatt er savnet og antatt drept av sin egen far på Tenerife. Søsteren Olivia (6) ble funnet på tusen meters dyp tidligere denne måneden.

Historien om de to jentene som ble kidnappet og drept av faren sin, angivelig for å påføre moren deres lidelse, har sendt sjokkbølger gjennom Spania.

Skipet «Ángeles Alvariño» har søkt i området med undervannsrobot og ekkolodd, men skal snart reise fra Kanariøyene.

Talsperson for familien til de to jentene, Joaquím Amills, bekrefter overfor avisen La Provincia at to spanske selskaper har tatt kontakt med tilbud om hjelp. Begge skal ha utstyr som egner seg for søk på slik dybde, og informasjonen er videreformidlet til Guardia Civil.

Regjeringsdelegat på Kanariøyene, Anselmo Pestana, tror sjansene for å finne Anna er små. I et intervju med COpe Canarias sa Pestana at de ikke vet hvor lenge spesialskipet kan bli ved øygruppen.

Båten er på utlån fra det spanske oseaonografiske institutt, IEO, som allerede har flere andre oppdrag som venter. I tillegg har undervannsroboten Liropus 2000 blitt utsatt for vesentlig stress under søkene, som foregår på rundt tusen meters dyp.

Guardia Civil har vært på utkikk etter alternativer, blant annet hos den spanske marinen.