Foto: Megabowl

Ting å finne på når det regner på Tenerife

Er det meldt gråvær og regn på Tenerife? Her har vi samlet noen av våre favorittaktiviteter når det regner.


TENERIFE

På Tenerife er det stort sett fint vær året rundt. Nettopp klimaet er grunnen til at mange velger den vakre øya når de skal på ferie. Men noen ganger kommer det gråværsdager med regn på Tenerife også, spesielt på vinteren. Så hva skal du finne på når det regner og stranda ikke er noe alternativ? 

Sørsiden av Tenerife får mye mindre regn enn nordsiden. Om du velger populære turiststeder som Adeje, Los Cristianos og PLaya de las Americas, er du som regel sikret mange soldager i løpet av ferien, også på vinteren. 

Det som er så unikt med klimaet på Tenerife – og Kanariøyene generelt – er at øyene har flere klimasoner. 

Regner det i Adeje? Da kan det være perfekt strandvær i Puerto de la Cruz. 

Er det overskyet i El Medano? Da skinner ganske sola på Teide. 

Hvis det er sol og klar himmel du er ute etter, kan du ofte bare leie en bil eller ta bussen til en annen del av øya. 

Så vårt tips nummer én når det regner på Tenerife er å dra til en annen del av øya. 

Men om det bøtter ned er det ingen grunn til at ferien skal bli ødelagt av den grunn. Her er våre tips til ting å finne på når det regner på Tenerife. 

Shopping

Det finnes mange flotte kjøpesenter på Tenerife. Om det regner kan har du garantert et i nærheten, enten du er i sør eller nord. Her er noen av de: 

Costa Adeje

Playa de las Americas

Puerto de la Cruz

Santa Cruz de Tenerife

Foto: Siam Mall, CC BY-SA 4.0

Bowling

Megabowl i Costa Adeje er det perfekte stedet for familiemoro når det regner på Tenerife. De har flotte bowlingbaner og en bar som selger snacks, småretter og drinker. Da slipper du å gå ut i regnet for å finne noe å spise. 

Foto: Megabowl

Ubåtsafari

Hvis det regner ute kan du like gjerne gå under vann, og hva er vel mer spennende enn en ubåt-safari? 

Det går en ubåt fra Marina San Miguel

Foto: Submarinesafaris.com

Escape room

Denne populære trenden har dukket opp i de fleste byer i Europa de siste årene. På Tenerife finner du escape room i Playa de las Americas. Her kan du utfordre deg selv og familien. Kommer du deg ut før tiden løper ut? 

Foto: Island Phobia

Kino

Selv om de fleste kinoer på Kanariøyene bare viser filmer med spansk tale, er det et par gode alternativer. Gran Sur Cinema på Gran Sur-kjøpesenteret i Costa Adeje viser filmer på engelsk. Det er ikke norsk undertekst, så hvis du trenger det er det neppe noe alternativ. Husk å sjekke med kinoen først, så du slipper å ende opp på en dubbet film. 

Gå på spa

Det finnes mange flotte spa å velge mellom på Tenerife. Om det regner er det den perfekte unnskyldning for å skjemme deg bort med massasje og spa. 

Dersom du ikke bor på et hotell med spa fra før, finnes det en egen tjeneste for de som vil på såkalt «daycation» (+), altså hvor du leier tilgang til hotellenes fasiliteter uten å bo der. 

Du kan også ta deg en to-timers runde i Aqua Club Termal i Costa Adeje. Der finner du avslappende bassenger og tyrkisk bad – perfekt for å slappe av når det regner på Tenerife. 

Foto: Tripadvisor

Gå på museum

Museum for vitenskap og cosmos (la ciencia y el cosmos) i La Laguna passer perfekt for barnefamilier når du trenger en dag innendørs. Deler av museumet er som den reneste fornøyelsespark, der du kan utforske og lære om universet, vitenskap og teknologi på spennende måter. De har også et planetarium og interaktivt museum, så her kan du sette av 2 - 3 timer. 

Museum for natur og arkeologi i Santa Cruz de Tenerife er et annet flott museum, som lover å gi deg en flott og spennende kulturell opplevelse – riktignok en litt småskummel en. Her får du nemlig se ekte mumier! 

Foto: Hola Islas Canarias

Besøk lavahulene

Dette er en av de mest unike opplevelsene du kan få på Tenerife, og det passer perfekt med en tur hit når det regner og er gråvær. 

I Cueva del Viento, som betyr vindhulen, er en lavatube i Icod de los Vinos. Cueva del Viento er den 5. lengste lavatuben av sitt slag i verden og er 18 kilometer lang. 

Du kan besøke hulen gjennom en guidet tur og det er en helt unik opplevelse. Bare vær forberedt med gode tursko og jakke, for her kan det bli riktig så kjølig og som navnet tilsier, blåser det. 

Billetter må kjøpes på nett og de guidede turene holdes på engelsk, spansk, tysk og fransk. 

Foto: La Cueva del Viento

 

Debatt
Canariavisen – Nyheter fra Gran Canaria, Tenerife, Kanariøyene oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.