To byer på Tenerife blant de med høyest smittetrykk i Spania

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Santa Cruz de Tenerife og San Cristóbal de La Laguna er blant de ti store byene i landet med mest smitte per innbygger de siste to ukene. Det viser oppdaterte tall som er samlet inn av avisen El Diario.

De to byene med til sammen over 40 000 innbyggere har økende smittetrend.

La Laguna

For seks dager siden var La Laguna på 12. plass over byene med mest smitte i Spania. Nå, bare en uke senere, er byen på 4. plass. Bare Burgos (466 tilfeller per 100 000 innbyggere), Manresa (461) og Ciudad Real (445) har høyere smittetrykk. De siste to ukene har smittetrenden i La Laguna skutt i været, og kommunen har nå 443 smittede per 100 000 innbyggere.

Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife, som i forrige uke lå som nummer 51 på den samme listen, er nå på 8. plass over byer med størst økning i smitten de siste to ukene.

Hovedstaden på Tenerife har nå 357 tilfeller per 100 000 innbyggere, og utviklingen går feil vei.

Annonse

Granadilla de Abona

I avisens analyse dukker det også opp en annen kommune på Tenerife: Granadilla de Abona, som ligger sør på øya. Granadilla er nummer 80 av de 100 hardest rammede byene i Spania, med 189 smittede per 100 000 innbyggere. Også her peker trenden oppover, med en økning på 28% siden forrige to-ukers periode.

De tre byene er også de eneste på Kanariøyene som dukker opp på denne statistikken. Smittespredningen på Tenerife har blitt beskrevet som en flom, som går fra nord til sør på øya. Bare ti av øyas kommuner er under grensen for høyt eller veldig høyt smittetrykk.

Som følge av den alvorlige smittesituasjonen på Tenerife bestemte myndighetene seg for å innføre portforbud på kveld og natt i november. Tiltaket har ikke bremset spredningen av viruset, og folk begynner nå å stille spørsmålet: fungerer portforbudet?

Denne onsdagen satt Kanariøyenes regjering seg ned i et ekstraordinært møte for å diskutere nye tiltak på Tenerife. Myndighetene sier de ikke vil innføre et generelt portforbud. Mulighetene for reiserestriksjoner lokalt på øya er likevel tilstede, for å hindre spredning av viruset fra kommuner med høyt smittetrykk.

Denne onsdagen skal også det spanske Helsedepartementet kunngjøre nye tiltak som gir regionene mulighet til strengere restriksjoner.

Add New Playlist