Turistkommunen Mogán er tilnærmet smittefri. Foto: El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

To gode nyheter for turistsektoren på én dag


Nederland planlegger å sende en testflyvning med turister til Kanariøyene i mai. Disse turistene skal det forskes på, for å finne ut av hvordan folk oppfører seg på ferie under en pandemi.

Nå har Nederlands ambassadør i Spania, Jan Versteeg, kunngjort overfor Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, at reisen vil skje.

Nederlandske myndigheter opplevde en enorm interesse når de ba om frivillige som ønsket å være med på turen. Hele 4000 mennesker meldte seg på.

Storbritannia har også kunngjort at de planlegger å opprette grønne lister over land som deres innbyggere kan reise til. Så lenge smittesituasjonen forblir under kontroll på øygruppen blir Kanariøyene trolig med på disse grønne listene.

– Storbritannias transportsekretær Grant Shapps har også kunngjort opprettelsen av «grønne lister» som vil inkludere øyene i Spania, Portugal og Hellas. Viktig kunngjøring for Kanariøyene gikk viktigheten av britisk turisme for vår økonomi, skriver Torres på Twitter.

Hardt rammet sektor

To gode nyheter på én dag for kanarisk turistsektor, altså.

Etter at coronapandemien rammet verden har Kanariøyenes økonomi blitt hardt rammet. Brutto nasjonalprodukt på øygruppen har falt rundt 20% etter at turismen stoppet helt opp i mars 2020. Siden da har det stort sett stått stille, og arbeidsledigheten har steget kraftig.