To gravide kvinner alvorlig syke på Gran Canaria


På bare fire dager har to gravide kvinner testet positivt for coronaviruset på Gran Canaria. Begge er nå alvorlig syke.  En kvinne som er 31 uker på vei fikk påvist Covid-19 forrige lørdag. Hun er nå innlagt på intensivavdeling, og er lagt i respirator.

En annen gravid kvinne som også har testet positivt for viruset ble overført fra Dr. Negrín-sykehuset til Insular-sykehuset for å være nærmere barselsavdelingen. Også denne kvinnen skal være alvorlig syk.

Helsedepartementet oppgir denne mandagen at 481 personer har fått påvist smitte så langt på øygruppen. 172 av disse har hatt behov for sykehusinnleggelse, hvorav 32 på intensivavdelinger. 7 personer er så langt friskmeldt, og 11 har mistet livet.

Tenerife hardest rammet

Av øyene er det Tenerife som er hardest rammet av viruset. 293 mennesker har fått påvist smitte her. På Gran Canaria har 135 testet positivt, og den vesle Kanariøya La Palma har så langt bekreftet 21 tilfeller. Fuerteventura har 18, Lanzarote 9, La Gomera 3, og El Hierro 2. Disse tallene inkluderer de 11 døde, og 7 friskmeldte.