To kanariske strender blant de verste i Spania


Kanariøyene er velkjent for sine spektakulære strender, men to kanariske strender havner på verstinglista når det gjelder vannkvalitet.

Kanariøyene får hvert år anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt for sine vakre strender og generelt gode vannkvalitet. Nå viser imidlertid en ny rapport fra det europeiske miljøbyrået EEA at to strender på øygruppen har så dårlig vannkvalitet at det kan være direkte skadelig for badegjestene.

Farlige tarmbakterier

I badevannet fant miljøbyrået potensielt farlige mengder E.coli-bakterier og tarmbakterier av typen Enterococcus faecalis.

E.coli er en tarmbakterie som vanligvis ikke er farlig, men enkelte typer kan føre til kraftig diaré fordi bakterien produserer giftstoffer som forurenser vannet.

Enterococcus faecalis er også en tarmbakterie, og denne kan forårsake urinveisinfeksjoner, og i visse tilfeller også blindtarmbetennelse. Hos personer med nedsatt immunforsvar kan bakterien også føre til blodforgiftning og betennelse i hjertet, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Gran Canaria og Fuerteventura

På Kanariøyene er det strandområdet kjent som El Confital på Gran Canaria og Muelle Viejo-stranda i Corralejo på Fuerteventura som nå blir en del av verstinglisten.

I studien som først ble publisert i La Vanguardia utpekes også andre strender i Spania med potensielt farlig badevann, slik som A Virxe do Camiño i La Coruña, Bañugues i Asturias, Rec del Molí i Girona og Fòrum-stranda i Besòs.

Dette er strendene på svartelista