Siste

To migranter pågrepet –⁠ knuste frontruta til Guardia Civil


Natt til 31. desember ble to migranter som er bosatt på ved et kompleks i Puerto Rico sør på Gran Canaria pågrepet etter en ordensforstyrrelse. En av de pågrepne gikk til angrep på politibilen og knuste frontruta på bilen til Guardia Civil.

Det lokale politiet i Mogán kommune måtte rykke ut for å bistå Guardia Civil på stedet, da en av personene skal ha motsatt seg pågripelse og forsøkt å skade seg selv.

Hendelsen fant sted da en patrulje fra det lokale politiet fikk beskjed om å sette kursen til et hotell i Puerto Rico på grunn av en ordensforstyrrelse. Når de ankom stedet var også Guardia Civil på stedet hvor de forsøkte å pågripe to personer.

En av personene skal allerede ha blitt satt i bilen til Guardia Civil og den andre var på bakken.

Basketak

Ifølge informasjon som avisen Tiempo de Canarias har fått tilgang til ble det et basketak mellom politiet og den ene migranten da han skulle settes inn i politibilen. Personen skal ha forsøkt å skade seg selv, og i prosessen knust frontruta til Guardia Civil med sitt eget hode.

Selvskadingen fortsatte etter at personen var satt inn i bilen.

Under transporten til Guardia Civil sitt kontor i Puerto Rico fortsatte vedkommende å slå mot dører og andre deler av bilen.

Kort tid etter hendelsen fikk politiet nok en samtale fra det samme komplekset, også denne gangen om ordensforstyrrelse. Når politiet kom til stedet skal situasjonen allerede ha blitt løst av vektere.