To nye dødsfall og 481 bekreftede smittetilfeller


I dag mistet ytterligere to mennesker livet som følge av coronaviruset på øygruppen. Dermed har 11 personer mistet livet så langt. Ifølge data fra helsedepartementet på Kanariøyene søndag kveld har 481 smittetilfeller blitt bekreftet.

Begge de to som ble bekreftet søndag kveld tilhørte Tenerife, og var eldre personer med underliggende sykdom.

I Spania har 1770 mennesker mistet livet til nå, og 28.700 har fått påvist Covid-19.

Forlenger unntakstilstanden

Denne søndagen ble det også kjent at myndighetene forlenger unntakstilstanden med femten nye dager, slik at de hindrer det store påskerushet som vanligvis finner sted hvert år.

For at unntakstilstanden skal kunne forlenges må ministerrådet godkjenne avgjørelsen. De møtes 24. mars for å behandle dette.

Deretter må saken opp i kongressen, noe som er planlagt for 25. mars. Det er ventet at forslaget vil møte liten motstand her, ettersom også opposisjonen har vist sin støtte til at unntakstilstanden skal forlenges.

Politisk drama

Søndag kveld holdt Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, en pressekonferanse. Her gjorde han det klart at alle nødvendige grep vil bli tatt, inkludert utbyttinger i sin egen stab.

Det politiske dramaet som nå foregår kommer etter at helseminister Teresa Cruz har fått huden full for styringen av sitt departement.