To pengeforfalskere tatt på Gran Canaria


Den nasjonale domstolen har dømt to colombianske statsborgere til fengsel, i henholdsvis tre år og ti måneder, og tre år, for forsøk på å trykke falske penger på Gran Canaria.

De to skal ha reist fra hjemlandet til Gran Canaria med mål om å trykke falske penger.

Etterforskningen begynte etter at den spanske ambassaden i Colombia informerte nasjonalbanken i Spania, om organisasjonen som planla forfalskningsoperasjonen.

De to dømte skal ha reist til Spania i februar 2020. Målet var å trykke tre millioner euro i falske 50-euro-sedler, som skulle byttes i ekte penger tilhørende en smuglerbande, som en av de involverte hadde tilgang til.

En tredje involvert ble stoppet på flyplassen i Madrid da han forsøkte å reise inn i Spania, mens en av de dømte – en grafisk designer – kom seg inn i landet uten problemer.

Sammen med en medsammensvoren i Spania reiste han til Gran Canaria, der de slo seg ned i Las Palmas.

Takket være avlytting av telefoner utført av det nasjonale politiet og Europol, kunne etterforskerne konkludere med at en av mennene hadde forsøkt å trykke penger med en digital printer.

Agenter fra politiet slo til mot boligen i Las Palmas 17. juni. Der fant de utstyr for å trykke penger, flere grafiske design for 20, 50 og 100-eurosedler, samt skannere og annet utstyr.

De to er dømt for forsøk på forfalskning, men ble frikjent på tiltalepunktet som omhandlet organisert kriminalitet.