Væranimasjon: Windy.com

To stormfronter fører til uvær denne uken


To uværsfronter vil påvirke Kanariøyene fra denne mandagen. Den første av disse merkes allerede vest på øygruppen, og på mandag vil også de østlige øyene merke lavtrykket.

Et høytrykk over Nord-Atlanteren hindrer uværsfrontene fra å bevege seg mot det europeiske kontinentet, og dermed svinger de sørover hvor de fører til ustabile luftmasser med høy luftfuktighet.

To av uværesfrontene som nå går sørover vil derfor føre til mye regn, høye bølger og sterk vind på Kanariøyene denne uken.

Full storm på La Palma

De største regnmengdene er forventet på La Palma, der også vindstyrken kan komme opp i 90 kilometer i timen, som tilsvarer full storm.

Etter at den første uværsfronten passerer på tirsdag blir det litt roligere frem til onsdag, før nok en storm gir regn og kraftig vind, spesielt i fjellområdene og indre strøk. Trolig roer været seg først til helgen, ifølge Aemet.

Stiv kuling og høye bølger

På Helligtrekongersdag 6. januar vil vinden trolig komme opp i stiv kuling, og føre med seg høye bølger på 3-4 meter i vest og nordvest.

På torsdag og fredag fortsetter vinden, som kan komme opp i sterk kuling på torsdag, og med bølger på 4-5 meter.

Kan også påvirke Spania

På onsdag ettermiddag vil storm nummer to trolig begynne å påvirke den Spania også, som kan føre til gråvær og nedbør både langs solkysten og Balearene.

Aemet ser heller ikke bort fra at nedbøren kan komme som snø i enkelte fjellområder på grunn av lave temperaturer.

Annonse:
 

Mandag 4. januar

Aemet har sendt ut oransje farevarsel for sterk vind i fjellområdene på La Palma og Tenerife denne mandagen.

Gult varsel for mye nedbør er sendt ut på La Palma, El Hierro, La Gomera, og i øst, vest og sør på Gran Canaria og Tenerife.

Det er sendt ut gult varsel for høye bølger langs hele kysten rundt La Palma, La Gomera og El Hierro, samt nord på Tenerife.

Grafikk: Aemet

Tirsdag 5. januar

På tirsdag gjelder gult varsel for vind nord på Tenerife og i fjellområdene på midten av Gran Canaria.

Grafikk: Aemet

Onsdag 6. januar

På onsdag er det sendt ut oransje varsel for vind nord på Tenerife og i fjellområdene på La Palma.

Gult varsel er sendt ut for regn og vind på La Palma, El Hierro, La Gomera, og i øst, vest og sør på Gran Canaria og Tenerife. Vindstyrken kan komme opp i liten storm.

På Lanzarote og Fuerteventura er det sendt ut gult varsel for vind som kan komme opp i liten storm.

Grafikk: Aemet