Siste
HOLDT PÅ Å KVELES: Noen kastet disse to valpene i en søppelcontainer, midt under hetebølgen. Foto/video: Albergue Comarcal Valle Colino

To valper kastet i søppelcontainer midt under hetebølge

– Umennesklig, tordner internatet som reddet de to hundene.


To valper ble funnet i en søppelcontainer på Avenida Príncipes de España i Santa Cruz de Tenerife midt under den pågående hetebølgen på Kanariøyene.

Valpene holdt på å kveles da de ble reddet.

– Umennesklig

Valpene ble oppdaget av to jenter som var innom containeren for å kaste papp. De varslet nødsentralen og kontaktet det lokale dyreinternatet Albergue Comarcal Valle Colino, som hentet valpene.

– Med denne varmen er det umennesklig å gjøre dette. Hvis du ikke vil ha hundene dine, lever dem på et internat. Ikke vær så feig og grusom at du putter dem i en container midt i august, skriver internatet på Facebook.

De ber folk som har opplysninger om hvem som kan ha plassert valpene i containeren om å ta kontakt.

137 000 forlatte dyr hvert år

Ifølge en undersøkelse blir over 137 000 kjæledyr forlatt hvert år i Spania.

Seprona, natur- og dyrepolitiet i Guardia Civil, advarer spesielt mot å gi kjæledyr i julegave hvis man ikke er villig til å påta seg ansvaret det innebærer.

Å forlate et kjæledyr er ulovlig og kan straffes med bøter eller fengsel opptil seks måneder. I tillegg kan man miste retten til å eie dyr.

Seprona understreker at kjæledyr ikke er leker, og at det å anskaffe seg et dyr innebærer et stort ansvar.

Valper som de i Santa Cruz risikerte å dø en grusom død fordi noen ikke tok det ansvaret, understreker politiet. 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.