Gårsdagens bergingsaksjon måtte avsluttes da Bentago Express ikke ville flyte. Ferga har tatt inn vann. Video: AcfiPress

Tok inn vann –⁠ gjør nytt forsøk i dag


Søndag kveld klokken 21:30 løsnet Bentago Express-fergen fra steinene der den gikk på grunn torsdag i forrige uke. Likevel har ikke mannskapene fått ferga inn til land.

Etter flere mislykkede forsøk på å løsne ferga tok den inn vann. Skadene i skroget både etter ulykken og den intense trekkingen fra flere taubåter har gjort skade på Bentago Express.

I tillegg har det oppstått diesellekkasjer fra ferga, som krever at mannskapene er ytterst forsiktige. Å beskytte kystlinjen har blitt førsteprioritet for mannskapene og kanariske myndigheter.

Les også:

Bergingsaksjon: Dieselsøl bekymrer myndighetene
 

Forsøker å løfte ferga

På søndag ble det også brukt avansert teknologi for å løfte ferga slik at den skulle flyte opp og over steinene. Dette ble opprinnelig forsøkt søndag morgen, men forsøket feilet.

Søndag kveld i 20-tiden var det nok en gang høyvann og på tide med et nytt forsøk. Og halvannen time senere var ferga løs, etter nesten tre døgn med redningsaksjon og bergingsarbeide.

Ville ikke flyte godt nok

Flere ganger under det siste forsøkte røk linene som ble brukt for å trekke Bentago Express, og da ferga endelig løsnet ville den ikke flyte godt nok på grunn av hull i skroget.

Denne mandagen fortsetter arbeidet for å få ferga inn til land. Passasjerene ble på sin side evakuert med redningsbåter på fredag 8. januar, og alle er i god behold.

Saken fortsetter under annonsen.

Fergedramaet i Agaete

Fred Olsen-fergen gikk på grunn utenfor Agaete like før klokken 22 torsdag i forrige uke.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang for å hente ut de 76 personene ombord, men på grunn av det dårlige været lot det seg ikke gjøre før klokken 11:30 dagen etter. Da ble passasjerer og mannskap overført i redningsbåter som fraktet de til land.

Bentago Express dro fra Santa Cruz de Tenerife med 59 passasjerer, 27 biler og 8 lastebiler med last. 17 mannskap jobber om bord. Avgangen var den siste for dagen på torsdag, på ruta som går hver time for å frakte last og passasjerer mellom øyene.

Kilder i Fred Olsen sier til avisen Canarias 7 at båten gikk på grunn da den forsøkte å kompensere for den kraftige vinden i Agaete. Dermed ble fergen sittende fast i et steinete område ved inngangen til havna.