Siste

Tordner mot turister på rulleski

Turister med livet som innsats langs kanariske fjellveier får nå passet sitt påskrevet i sosiale medier. «


Det har blitt et vanlig syn i den kanariske fjellheimen. Turister (vi mistenker nordmenn) i bar overkropp, som drister seg ut på livsfarlig trening med rulleski langs trange og tungt trafikkerte fjellveier.

I sosiale medier får rulleskiløperne passet sitt påskrevet av kanariere, som nå både advarer hverandre og gjør narr av turistene i Facebook-grupper.

– Turister fortsetter sine utflukter langs ruta Arucas - Valleseco. Sjåfører vet godt hvordan denne veien er denne uka, på grunn av dårlig vær. Ta vare på deg selv. Skarp sving før kirkegården i Valleseco, skriver et av medlemmene i gruppa Tiempo de Canarias.

Og kommentarene under tyder på at kanarierne nå er lei av å møte folk på rulleski langs de farlige fjellveiene.

– Utrolig. Galskap, skriver et medlem i kommentarfeltet.

– Jeg forstår ikke hvordan de kan tillate noe sånt. Det er galskap, sier en annen.

– Jeg er drittlei av disse folka, skriver en tredje, mens en fjerde ser ut til å være rimelig lei av turistene, han også:

– Fler og fler turister som ingen egentlig vil ha, skriver han.

Et annet innlegg om rulleskiløperne ser med oppgitthet på turistene, som trosser regn, vind og «kulde».

– Disse turistene er ikke redde for regnet, kulden eller de skarpe svingene. 15 grader, skriver forfatteren av innlegget, som også deler bilder av rulleskiløperne som traver avgårde, midt i veien.

I kjent humoristisk stil påpeker en at dette må være folk fra norden.

– Jeg så de for mange år siden i Agaete-dalen. En gruppe fra norden som kommer til å vinne premie i langrenn om vinteren i landet sitt, skriver en bruker.