Kanariøyene vil «gå tilbake» i fasene hvis utbruddet øker

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Kanariøyenes president advarer også om at regjeringen vil innføre strenge tiltak dersom ikke maskepåbudet eller avstandsreglene følges.

Ángel Víctor Torres advarer denne torsdagen om at hans regjering ikke vil nøle med å gå tilbake i fasene hvis utbruddet fortsetter å øke, og han ber innbyggere og turister innstendig om å følge reglene.

I en pressekonferanse etter minnestunden for ofrene av Covid-19 sa øygruppens president at regjeringen kommer til å innføre strenge tiltak og ta et skritt tilbake i nedtrappingen dersom de mener det er nødvendig.

Ekstremt alvorlige konsekvenser

Etter hans mening vil dette ha ekstremt alvorlige økonomiske og sosiale konsekvenser, og han insisterer derfor på at tiden er inne for å ta ansvar, at hver og en er ansvarlige for sine handlinger, og for å kreve at også andre tar ansvar.

Etter at et nytt utbrudd etter to familiefester ble kjent, der 5 tilfeller ble bekreftet på Gran Canaria og 4 på Fuerteventura, har Torres også advart mot at familiesamlinger og sosial omgang med venner er en trussel, men at utbruddene kan kontrolleres takket være god smittesporing.

Han ønsket til slutt å minne alle på at kampen ikke er vunnet, selv om vi nå kjenner vår fiende.

Annonse

Add New Playlist