Kanariøyene

Spania

1564

Bekreftet smittet

78

Døde

123

Friskmeldt

124 736

Smittet

11 744

Døde

34 219

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

1564

Bekreftet smittet

78

Døde

Annonse

Torres gir helseministeren sparken

av | 25.03.2020

Annonse

Kanariøyenes president Ángel Victor Torres har besluttet å bytte ut Teresa Cruz som helseminister.

Denne avgjørelsen var ikke uventet, etter at Cruz har fått rungende kritikk for på grunn av sine prioriteringer i den pågående coronavirus-krisen.

Må pakke sakene

Presidenten gjorde det helt klart at komitéen han selv leder skal ha full kontroll over avgjørelser i forbindelse med coronaviruset.

Det skal Cruz ha nektet å akseptere, noe som førte til at hun nå har fått beskjed om å pakke sakene sine.

En tungvekter

Den nye helseministeren på Kanariøyene blir Julio Pérez – en tungvekter innen den kanariske politikken.

Julio Pérez blir ny helseminister på Kanariøyene.

Bak seg har Pérez en lang politisk karriere. Han har vært viseordfører i Santa Cruz de Tenerife, og statssekretær for Zapatero-regjeringen i 2008-2011, i tillegg til medlem i havnestyret på Tenerife, og har også tjent som guvernør, og Helse- og sosialminister for Kanariøyenes regjering i 1991-1993.

Skyteskive

Teresa Cruz har de siste dagene vært skyteskive for både leger, sykehusledelse og fagforeninger, som mener hun har prioritert å få ned helsekøene, fremfor å prioritere den ekstreme situasjonen som nå pågår.

I tillegg har Cruz blitt kritisert for mangel på beskyttelsesutstyr og dårlig planlegging.

Pinlig

Etter en godt synlig uenighet mellom president Torres og Cruz endte det til slutt i en pinlig og offentlig oppsigelse for partifellen fra sosialistpartiet PSOE.

Hun skal overfor media ha avfeid komitéen til Torres som «rådgivende», til tross for at presidenten gjorde det helt klart at han tar kontroll på situasjonen.

I et intervju skal den tidligere helseministeren ha sagt at det er hun som tar avgjørelser i forbindelse med coronavirus-krisen, noe som var et direkte brudd på ordre fra presidenten selv.

Den tidligere helseministeren Teresa Cruz har fått mye kritikk for sin håndtering av krisen. Foto: Skjermdump fra pressekonferanse.

Lå i kortene

En mulig oppsigelse av Cruz som helseminister lå i kortene allerede før coronaviruset brøt ut på øygruppen. Hun har tidligere møtt politisk motstand og kritikk på grunn av hennes håndtering i forbindelse med en streik blant helsepersonell. Den siste uken har vært preget av mye kritikk for Cruz’ prioriteringer i den pågående situasjonen.

Senest på søndag i forrige uke ble presidenten spurt på en pressekonferanse om han kom til å sparke Cruz. Torres utelukket da ikke at han kom til å gjøre endringer i staben sin.

Også krefter innad i ministerens eget parti, PSOE (sosialistpartiet) beskylder Cruz og hennes departement for et «absolutt vanstyre,».

 

Annonse

Coronaviruset:

5 nye døde på Kanariøyene

5 nye døde på Kanariøyene

Fredag kveld ble 74 nye smittetilfeller bekreftet. Ytterligere fem personer har mistet livet det siste døgnet. Smittekurven blir stadig brattere på øygruppen. Totalt har 1564 personer fått påvist Covid-19, og 78 mennesker har mistet livet. Samtidig som disse tallene...

15 nye dager med portforbud

15 nye dager med portforbud

Portforbudet skal i utgangspunktet oppheves 11. april, men antallet smittede og døde fortsetter å stige. Dermed forbereder regjeringen nå et forslag for 15 nye dager med portforbud.  Statsministeren og hans regjering skal godkjenne forslaget i et ekstraordinært...

Nå blir det lov å gå maks 10 meter med hunden i Mogán

Nå blir det lov å gå maks 10 meter med hunden i Mogán

Mogán kommune truer nå alle hundeeiere som går mer enn 10 meter fra huset sitt med bot. Det er sikkerhetsansvarlig i kommunen, Mencey Navarro, som kunngjorde de nye, strenge reglene. Navarro har sett seg lei på hundeeiere som bruker hunden som unnskyldning for å bryte...

Torres: Portforbudet kan vare til sommeren

Torres: Portforbudet kan vare til sommeren

Portforbudet har vært avgjørende, sier Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres. Han ber nå folk forberede seg på 30 dager til med portforbud. Han tror det vil bli nødvendig å beholde de strenge restriksjonene på bevegelighet helt frem til sommeren hvis vi skal...

Hevder toppen kan være nådd i Spania

Hevder toppen kan være nådd i Spania

Pandemien fortsetter å vise sitt dødelige ansikt i Spania. 812 mennesker har mistet livet de siste timene, men helsemyndighetene tror de også har gode nyheter: smittetoppen kan være nådd. For første gang siden helsekrisen brøt ut har antallet dødsfall og nye...

1204 er bekreftet smittet – 40 har mistet livet på Kanariøyene

1204 er bekreftet smittet – 40 har mistet livet på Kanariøyene

Frem til søndag kveld har de dystre tallene fortsatt å stige på Kanariøyene. Så langt har 40 mennesker mistet livet, og 1204 personer har fått påvist Covid-19 på øygruppen. Til nå har også 425 personer blitt innlagt på sykehus, hvorav 78 av disse på intensivavdeling....